НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новини

Дата: від до Скинути
15 Лютого, 2018 р., 11:05
15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 29-а річниця виведення радянських військ з Афганістану. В цій кривавій війні самовідданість, мужність і героїзм виявили українці – офіцери та солдати. Багато з них не повернулося до родин, до коханих. Ми пам’ятаємо про них! Ніхто не міг подумати, що, повернувшись на Україну, ветеранам війни в Афганістані доведеться брати до рук зброю і ставати на захист рубежів нашої держави. На жаль, так сталося. Ми засвідчуємо свою глибоку шану та повагу вашій мужності та самовідданій праці. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні. В глибокій шанобі схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаюсь до тих,  хто живе поряд з нами. Від усього серця бажаємо  вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра. З повагою,  Селищний голова Ольга Горбенко
14 Лютого, 2018 р., 11:22
13 лютого 2018 року в приміщенні Новопразької ЗШ І-ІІ ступенів пройшов захід до 29-ї річниці з дня виведення радянських військ з республіки Афганістан. Вже стало доброю традицією, що адміністрація школи тісно співпрацює з громадською організацією «Олександрійська районна спілка ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)», яку очолює В.Кондрескул. Усі пам’ятні дати, спортивні змагання, акції милосердя – це той неповний перелік спільних добрих справ, що виховують у юного покоління патріотизм, мужність і повагу до людей. Чудові ведучі заходу нагадали присутнім про події афганської війни. З промовами до глядачів звернулись; заступник директора з навчальної частини - Ольга Ткачова, голова громадської організації «Олександрійська районна спілка ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)» - Валентин Кондрескул, заступник селищного голови - Микола Бугайов. Неймовірно гарними та креативними були виступи учнів школи.  Ініціатором проведення заходу виступила невтомна вчителька Галина Гейко.  На завершення концерту вокальний гурт« Молодиці» подарували присутнім дзвінкі переливи українських пісень.
08 Лютого, 2018 р., 12:24
07 лютого 2018 року в актовій залі Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв) відбулось урочисте відзначення переможців та лауреатів обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018». Одразу двоє вчителів Новопразького НВК піднялися на п’єдестал пошани: у номінації «Українська мова та література» - Наталію Бугайову визнано переможцем, у номінації «Фізична культура» - дипломом за друге місце нагороджено Сергія Зайченка.    
04 Лютого, 2018 р., 14:38
03 лютого 2018 року у комунальному закладі «Навчально-виховного об’єднання «Спеціалізований загальноосвітній навчальний  заклад  І ступеня «Гармонія» – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» (вул. В.Чорновола, 15) відбулося нагородження переможців обласного етапу  Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської   та  студентської молоді імені Тараса Шевченка. Приємно відзначити перемогу учениці 11 класу  Новопразького навчально-виховного комплексу Оксани Лещенко  в одному з наймасовіших конкурсів учнівської та  студентської молоді. Допомогу у підготовці учениці надала вчитель української мови та літератури Новопразького навчально-виховного комплексу Бугайова Наталія Анатоліївна, яка також була відзначена подякою департаменту освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА.
26 Січня, 2018 р., 16:56
На позачерговій сесії Новопразької селищної ради, 26 січня 2018р., депутати селищної ради сьомого скликання схвалили проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та план організаційних заходів. Селищному голові доручено подати проект рішення до Кіровоградської ОДА для надання висновку щодо відповідності цього проекту Конституції України та Законам України. Також депутати селища затвердили Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд пільгових категорій громадян жителів смт Нова Прага на 2018 рік. Змінено день пільгових перевезень з понеділка на середу та знято обмеження щодо кількості пасажирів пільгових категорій на кожному рейсі. Скористатись правом пільгового проїзду можна з початку лютого 2018р. Для цього потрібно отримати проїзні документи в Новопразькій селищній раді та  мати при собі посвідчення на право користування пільгами.
23 Січня, 2018 р., 18:08
23.01.2018 року в приміщенні Новопразької дитячої музичної школи відбулося громадське обговорення проекту рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад»  На зібранні були присутні 58 осіб. Перед новопразьцями виступили селищний голова Ольга Горбенко, юристконсульт Кіровоградського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», депутат Новопразької селищної ради Сергій Рудий. Жителі селища отримали відповіді на хвилюючі питання.  Громадяни селища майже одностайно підтримали проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад», одна особа утрималась.  Далі питання про схвалення проекту рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» розглядатимуть депутати Новопразької селищної ради на засіданні сесії.
23 Січня, 2018 р., 18:00
На виконання вимог Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" 23 січня 2018 року в приміщенні Новопразької селищної ради відбулося засідання спільної робочої групи  з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад з адміністративним центром об'єднаної територіальної громади у смт Нова Прага.
22 Січня, 2018 р., 07:36
ШАНОВНІ НОВОПРАЗЬЦІ! Щорічно 22 січня український народ відзначає День Соборності та свободи України. Це свято нагадує нам, що ми є незалежною, соборною державою, ми – єдиний народ! Прийміть найкращі привітання з нагоди найвеличнішого свята українського народу! Нехай наша спільна діяльність позначається добрими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу. Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної України. Нехай день прийдешній принесе нам світле почуття радості від усвідомлення власної причетності до розбудови економічної, духовно багатої, вільної і демократичної держави! Зичу всім Вам МИРУ, здоров’я і злагоди, сил та натхнення, успіхів та глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України! В єдності – наша сила! Тож слава Україні та її народові! Зі святом Вас!  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь