НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новини

Дата: від до Скинути
18 Листопада, 2018 р., 16:43
17 листопада, на базі КСК «Олімп» відбулися змагання з міні-футболу присвячені Дню працівників агропромислового комплексу України. У змаганнях взяли участь шість команд : «Колос» - м. Олександрія; Приютівка; Войнівка; Головківка444; смт. Олександрійське; Новопразька ОТГ. Представили нашу команду молоді, активні та заповзяті любителі футболу - Богдан Куруп, Артем Завадський, Владислав Неживенко,Андрій Небелиця, Арсен Рябошапко, Володимир Марчук та Андрій Цевух.  Всі команди були гідними одна одної . За результатами запеклої боротьби перше місце зайняла Войнівка, яка у фінальному матчі виграла у команди «Колос» - 5:2. Відповідно, друге місце посіла команда «Колос» міста Олександрія. У матчі за третє місце збірна Новопразької ОТГ перемогли смт. Олександрійське з рахунком 3:2. Четверте місце посіла команда смт. Олександрійське, п’яте - Приютівка, шосте – Головківка. Переможців змагань нагородили почесними грамотами.  Висловлюємо щиру подяку нашим хлопцям за їхню злагоджену командну роботу. Бажаємо їм натхнення та ще більших здобутків у майбутньому.
17 Листопада, 2018 р., 19:26
Шановні трударі Новопразької об’єднаної територіальної громади!
16 Листопада, 2018 р., 13:55
Сьогодні, з нагоди Дня працівників сільського господарства, яке відзначається у третю неділю листопада, в Олександрії біля будівлі районної державної адміністрації оновили Дошку пошани.
07 Листопада, 2018 р., 16:58
5 листопада відбулося відкриття дводенної інвестиційної конференції для об?єднаних громад  «Стратегічний розвиток та інвестиції». Конференцію організувала програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіа-центром.
29 Жовтня, 2018 р., 08:44
29 жовтня 2018 року відбулось друге засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Новопразької об‘єднаної територіальної громади, в якій взяли участь селищний голова Богдан Куруп, члени робочої групи, працівники ради, представники громадськості. Засідання провела консультант зі стратегічного планування Антоніна Домікан. Цей проект реалізує Асоціація об'єднаних територіальних громад за підтримки U-LEAD з Європою. В ході зустрічі Антоніна Домікан презентувала результати анкетування жителів та представників бізнесу, яке проводилось в населених пунктах Новопразької об‘єднаної територіальної громади, та окреслила основні проблеми, які, на думку населення, заважають розвитку громади. Це-відсутність системи поводження з відходами, погані дороги, які потребують капітального ремонту, зношеність мереж водопостачання, проблема дозвілля для молоді старше шкільного віку (не вистачає інфраструктур для занять спортом), проблема безпеки для пішоходів (недостатньо тротуарів та пішохідних переходів), недосконала мережа вуличного освітлення, відсутність Центру надання адміністративних послуг.  Згідно з результатами опитування населення, доповідач виокремила основні напрями розвитку громади:  Напрям А. Забезпечення комфортних умов для проживання мешканців громади. (Розвиток дорожньої інфраструктури. Ефективна робота комунального підприємства. Створення системи поводження з ТПВ. Розвиток інфраструктури для здорового та змістовного дозвілля мешканців (парк, спортивна інфраструктура). Створення ЦНАП. Удосконалення системи водопостачання і водовідведення.) Напрям В. Економічне зростання громади. (Створення умов для залучення інвестицій. Покращення можливостей для розвитку малого бізнесу.) Напрям С. Створення безпечного середовища для духовного та фізичного розвитку мешканців. (підвищення рівня поінформованості та самоорганізації населення через ефективну комунікацію влади і громади. Створення системи спортивного та культурного виховання дітей та молоді (секції, гуртки тощо). Підвищення рівня безпеки на території громади (освітлення, дорожна інфраструктура). Екологічне благополуччя громади (річка). Наприкінці засідання, було проведено SWOT-аналіз даних напрямів, розглянуто сильні та слабкі сторони громади, її можливості та загрози.  Наступне засідання робочої групи плаується на кінець листопада. Отож, запрошуємо до участі активних та ініціативних жителів громади, які будуть представляти думки і бажання населення.
26 Жовтня, 2018 р., 15:30
26 жовтня 2018 року, відбулася четверта сесія сьомого скликання Новопразької селищної ради. У її роботі взяли активну участь місцеві депутати у кількості 25 осіб.
22 Жовтня, 2018 р., 09:00
18 жовтня 2018 року, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова облради Олександр Чорноіваненко та керівник програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) організації "Глобал Комьюнітіз", Беррі Джозеф Рід підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію.
16 Жовтня, 2018 р., 09:34
Традиційно, 14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День селища, День Українського козацтва та День захисників України. День селища – це свято, яке об’єднало всіх, хто любить рідний край, тих людей, чиєю працею воно прославляється на весь район. Це було свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди в Новій Празі.  Новопражці щиро радіють успіхам, пишаються своїми звершеннями, із гордістю розповідають друзям про чудове селище, яке виникло понад два століття тому на території, де оселився козак Петрик.Усі досягнення, якими багате селище, складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців.  З теплими словами до жителів та гостей звернувся селищний голова. Богдан Анатолійович подякував нашим захисникам, за мужність і героїзм. Родинам героїв побажав міцного здоров'я, злагоди, добра і миру.  На жаль, двоє з Новопражців не повернулися із зони АТО. Це Максим Озеров та Артем Пойда. Відважних воїнів вшанували хвилиною мовчання.  Свято продовжилося концертною програмою, багатою на милозвучні пісні народного аматорського хору «Хлібодар», народного аматорського гурту «Петриківські Козаки», фольклорного колективу «Калина», вокального ансамблю «Молодиці» та вокальної групи «Степівчанка». Як завжди з найкращими танцювальними номерами виступали улюбленці публіки наші «Невгамовні» танцюристи. Вітали глядачів молоді та співочі солістки Анастасія Мазарчук, Дар’я Татусько, Віка Кісільова та Діана Карнажух, Анжела Адаменко та дитяча вокальна група «Жайвір». Аматори сцени дарували присутнім свої творчі надбання, доробки, позитивні емоції та гарний настрій. Окрім концерту гості та жителі Нової Праги могли пригоститися українською стравою – кулішем. Довкола сцени були організовані виставки з найкращими роботами наших майстринь та працівників БДЮТ. Прикрасою свята став –дідух, який запрошував до спільного фото всіх любителів колоритного відпочинку. Всі бажаючі мали змогу взяти участь у безпрограшній лотереї, де переможці отримували цікаві подарунки.  В День народження селища кожен відчув себе частинкою великої родини і ми, всі разом об’єдналися у любові до нашої малої Батьківщини, де живемо і працюємо заради покращення добробуту в рідному краї.
16 Жовтня, 2018 р., 09:30
У переддень Дня захисника України, Дня Українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня селища на подвір’ї Новопразького НВК відбулися спортивно-патріотичні фестини під назвою «Козацький гарт» для учнів, вчителів, батьків, учасників АТО та ветеранів Афганістану.  Програма була насичена та різноманітна. Це і святкова лінійка на яку завітав козак Петрик та привітав всіх гостей з Днем Українського козацтва, і майстер клас від працівників БДЮТ, і конкурс української пісні. Родзинкою дійства стали спортивні змагання. Цікаве, видовищне й динамічне спортивне дійство неабияк захопило не лише учасників, а й уболівальників. Кожна естафета була цікавою та захоплюючою, команди запекло змагалися за титул найкращої. Емоції переповнювали всіх: сміх, веселий гамір, азартні крики підтримки вболівальників за своїх фаворитів лунали повсюди. Учасники продемонстрували силу, витримку, кмітливість та згуртованість.  Свято завершилось, та спогади про нього надовго залишаться в нашій пам’яті.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь