НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

75-та РІЧНИЦЯ ВИГНАННЯ НАЦИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ З НОВОЇ ПРАГИ

Дата: 07.12.2018 15:16
Кількість переглядів: 738

Сьогодні, 7 грудня 2018 року,  відбулася прощальна хода присвячена перепохованню воїнів-визволителів та мітинг приурочений 75-ій річниці вигнання нацистських окупантів з Нової Праги.

У мітингу взяли участь селищний голова Богдан Куруп, голова ради Олександрійської районної організації ветеранів - Олександр Голуб, голова Новопразької первинної організації ветеранів - Володимир Осипчук, член національної спілки краєзнавців України – Віктор Голобородько, представники селищної ради, воїни АТО, воїни-інтернаціоналісти, представники організацій, школярі та місцеві жителі.

Супроводжували мітинг: почесний караул військової частини А-1405 та духовий оркестр військової частини 2269 Національної гвардії України.

«Немає нічого більш вічного – ніж пам’ять. І сьогодні, ми з вами зібралися разом біля братської могили, щоб згадати та віддати шану воїнам. Воїнам, які 75 років тому визволили Нову Прагу від нацистів. Друга світова війна принесла нашим жителям не тільки страждання і втрати, а ще багато загадок і таємниць. Через які,  солдати ,які визволяли наш край і загинули у боях, досі не знайшли вічного спокою у братських могилах. І цього року, завдяки великій спільній історичній та археологічній роботі районної ветеранської організації, Новопразької первинної ветеранської організації та благодійної організації пошуковців «Пам’ять» з міста Кропивницького,  14 солдат віднайдуть вічний спокій у братській могилі поруч зі своїми побратимами. Вічна  пам’ять полеглим та вічна слава живим. А всім нам - миру, спокою на нашій Богом даній землі» - звернувся у своїй промові селищний голова.  

Настоятелем Свято-Успенського храму, отцем Варсонофієм, здійснено поминальний чин відспівування воїнів-визволителів.

Присутні, хвилиною мовчання, вшанували пам’ять про тих, хто боронив наше селище від ворога у роки Другої світової війни.

До пам’ятного меморіалу відбулося  покладання поминальних вінків та квітів.

       Ми є нащадками славного покоління наших предків, які завоювали нам мирне і щасливе сьогодення. Наш  обов’язок – бути гідними їхнього подвигу. Усіма своїми справами утверджувати та боронити мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній та вільній українській землі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь