НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

ГРОМАДСЬКА АКЦІЯ "ЗАПАЛИ СВІЧКУ"

Дата: 24.11.2018 20:31
Кількість переглядів: 700

Сьогодні, 24 листопада 2018 року,  до 85-х роковин пам’яті жертв Голодомору в центрі селища Нова Прага відбулася  громадська акція "Запали свічку", зініційована   працівниками  Новопразького будинку культури №2.

О 16 годині мешканці громади мали змогу покласти хліб на імпровізований пам’ятний вівтар та запалити свічку пам’яті, вшановуючи жертв геноциду українського народу хвилиною мовчання.

Світлана Сафронова звернулася до присутніх з такими словами:«Сьогодні ми поминаємо жертв голодоморів ХХ століття, під час яких знищували Україну та українців, тож наша акція має патріотичне спрямування. Ми хочемо, щоб світ зрозумів як ми пам’ятаємо тих кого знищила hадянська влада.  Мій батько розповів, що мій  прадід та прабабуся врятували своїх дітей, моїх діда та бабцю,  від голодної смерті відіславши їх до Білорусії, але самі вони померли від голоду. І я розумію, що якби наші  рідні не вчинили так, то багато людей нашого покоління просто не мали шансу народитися. Тим, що ми не забуваємо і поминаємо цих людей, ми робимо велике і світле діло нелише для себе, а й для майбутніх поколінь.»

Події   голодоморів 1921-1922 рр., 1932-1933рр., 1946-1947рр. назавжди залишиться у наших серцях спомином німого смутку про тих, хто постраждав від голодомору та репресій у минулому столітті.  Через роки і десятиліття ця трагедія, що зачепила нас чорним крилом продовжує хвилювати серця різних поколінь українців. Свічка, яку ми запалюємо в цей день об’єднує нас спільним спогадом , спільним сумом та спільною надією. Ми відповідальні за те, щоб ніколи нам і нашим дітям не довелося пережити подібне.Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь