НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новини

Дата: від до Скинути
20 Квітня, 2018 р., 17:33
Шановні жителі селища.  У зв'язку з проведенням аварійних ремонтних робіт, в селищі Нова Прага можливе тимчасове припинення газопостачання 24 квітня 2018 року з 08.00  до 17.00. Виходячи з помешкання, перекрийте крани перед газовими приладами! Будьте обережними та дотримуйтесь правил безпеки!  
17 Квітня, 2018 р., 08:39
24 квітня 2018 року в приміщенні Новопразької селищної ради з 10.00 до 12.00 год. мешканці селища матимуть можливість отримати безоплатну юридичну консультацію від працівників Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
13 Квітня, 2018 р., 14:50
 Щороку в третю суботу квітня в Україні відзначається  День довкілля. Його було встановлено в 1999 році указом Президента України відповідно до Всесвітнього Дня довкілля, який відзначається 5 червня. Саме в червні 1972 року відбулася Стокгольмська конференція ООН з проблем довкілля, яка прийняла Стокгольмську декларацію, що містить 26 принципів збереження довкілля. День довкілля в Україні було започатковано на базі Всеукраїнської акції «Дерево — Життя», тому й відзначають його в найкращий весняний час для озеленення та благоустрою населених пунктів. Шановні односельці! Запрошую всіх небайдужих новопразьців приєднатися до робіт із благоустрою паркової зони 17 квітня 2018 року та взяти участь у проведенні Дня довкілля – 21 квітня 2018 року. Давайте всі разом принесемо користь суспільству, природі, рідному селищу. Для цього організуємо прибирання на власному подвір’ї та прилеглій території. Разом із родиною та сусідами висадимо дерева та квіти, адже кожен небайдужий вчинок — це запорука майбутнього.      Пам’ятаймо, що про природу та чистоту повинна дбати не тільки держава, але й кожна людина! Давайте разом зробимо все, аби наше рідне селище стало ще чистішим, охайнішим і привабливішим! З повагою, селищний голова Ольга Горбенко.
08 Квітня, 2018 р., 07:07
Шановні новопразьці! Це свято кожен із нас сприймає його із відкритою душею і чистим серцем, почуттям радісної благодаті та очищення. Свято Великодня нагадує нам про те, що кожна людина народжується для добрих справ і творіння., віри у краще майбутнє, дає нам найкращу нагоду наповнити свої серця любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно.   Хай цей день принесе  у ваші домівки віру і надію на позитивні зміни, а нашій країні – мир та порозуміння. Нехай Воля Господня надихає Вас на праведні справи, закликає до милосердя, додає натхнення і сили в ім’я добробуту й процвітання України. Христос Воскрес!
06 Квітня, 2018 р., 17:49
11 квітня 2018 року о 11.00 відбудеться відкриття меморіальної дошки краєзнавцю - земляку, історику Нової Праги, лауреату обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, нагородженому орденом Богдана Хмельницького. Дошку буде встановлено на будівлі Новопразької дитячої музичної школи до 100 річчя з дня народження. Меморіальна дошка виготовлена на замовлення Новопразької селищної ради. Довідково: Плотнір Федір Миколайович народився 3 жовтня 1918 року в селищі Нова Прага та помер там же 24 вересня 2011 року. Замало не все своє довге життя Федір Миколайович Плотнір прожив у селищі Нова Прага. Працював звичайним електриком. Точніше, незвичайним. Справжнім покликанням його було краєзнавство. Коли вийшов на пенсію, почав грунтовно досліджувати історію нашого краю уже всерйоз. Серед його краєзнавчих відкриттів – встановлення місцезнаходження села Припутнів, де проживав і помер козак Харківського полку, філософ, поет, автор пісні «Їхав козак за Дунай» – Семен Климовський. Чимало знахідок стосовно ще одного земляка, художника Григорія Честахівського, друга Тараса Шевченка. Він також знайшов «Бабин Яр» Нової Праги, де в роки Другої світової війни здійснювались розстріли євреїв та інших осіб. За його ініціативи та його коштом там встановлений пам’ятний знак загиблим землякам. Віднайшов також Федір Плотнір хутір Секретарівка – економію батьків славетного вченого Дмитра Чижевського на березі маленької річки Мурзинки. А ще він автор кількох книг – «Петриківські бувальщини» (2000), «Новопразький літопис» (2002), «Наші земляки» (2004). Під час війни Федір Плотнір утрапив у німецький полон, перебував у концтаборі Бухенвальд. Голодоморні 1932–1933-й він пережив уже 14-15-літнім хлопцем, пам’ятав усе добре. Отримані від Німеччини "остарбайтерські" компенсації витрачав на видання своїх книг.
06 Квітня, 2018 р., 12:22
  Список кандидатів у депутати Новопразької селищної ради
05 Квітня, 2018 р., 22:25
 5 квітня 2018 року Новопразька селищна виборча комісія закінчила реєстрацію кандидатів на посаду голови Новопразької селищної ради і депутатів ради. Комісія зареєструвала дев'ять кандидатів, а саме: Антонов Ігор (самовисування, м.Олександрія); Гузеря Яна (партія УКРОП, м. Олександрія); Данільченко Віталій (Радикальна партія Олега Ляшка, смт Олександрійське); Донець Юрій (самовисування, м.Олександрія); Куруп Богдан ( "БПП"Солідарність" с. Головківка); Решетняк Віталій (самовисування, смт Нова Прага); Рудий Сергій (самовисування, смт Нова Прага); Сімоненко Дмитро (самовисування, м.Київ); Хайрутдинов Павло (самовисування, м. Енергодар, Запорізької області). Кандидатами у депутати Новопразької селищної ради  зареєстровано 97 осіб. З них: Партія ВО «Батьківщина»- 26; "БПП" Солідарність" - 18; «Партія „Об'єднання Самопоміч“»- 3; Радикальна партія Олега Ляшка - 5; Аграрна партія - 15; Партія "Народний контроль" - 3; Партія УКРОП - 6; Самовисування - 21.
29 Березня, 2018 р., 11:57
Доводимо до Вашого відома, що 30 березня 2018 року буде проведено комплексну перевірку системи оповіщення цивільного захисту Кіровоградської області з подачею всіх команд. Відповідно до плану проведення комплексної перевірки 30 березня 2018 року року у період з  09.00 год. до 16.00 год. відбудеться подача сигналу «Увага всім!» та включення електросирени.       Просимо Вас зберігати спокій, не допускати паніки та безпідставного хвилювання. Метою даної перевірки є: Перевірити готовність системи централізованого оповіщення області до використання у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Перевірити практичні навички чергових Національної поліції в області з правильного користування апаратурою П-160. Перевірити проходження сигналів і команд по напрямках міського та позаміського пунктів управління. Перевірити стан готовності локальних систем оповіщення на потенційно небезпечних об’єктах, зона ураження від яких, у разі виникнення на них надзвичайної ситуації, досягає житлових масивів або інших підприємств, установ та організацій, а також наявність прямих зав’язків від потенційно небезпечних об’єктів до чергових служб цивільного захисту. Нагадуємо Вам, що в умовах реальної надзвичайної ситуації завивання сирени означає сигнал «Увага всім!». При цьому необхідно: Якщо Ви вдома: 1.Включити телевізор, радіоприймач. Уважно вислухати термінове повідомлення про обстановку, що склалася і порядок дій. Тримати усі засоби ввімкнутими протягом всього терміну ліквідації аварії, катастрофи чи стихійного лиха.          2.Закрийте вікна, вимкніть світло, перекрийте газ та воду.          3.Зберіть документи, речі, сповістіть сусідів.          4.Залиште приміщення, укрийтеся в підвальному приміщенні, погребі, захисній споруді.          Якщо Ви на роботі:          1.Виконуйте заходи, передбачені Планом дій, дійте за вказівками керівництва.          2.Швидко займіть місце у сховищі та виконуйте вимоги керівництва.          Якщо Ви на вулиці:          1.Коли є можливість повернутися додому-повертайтеся, включайте радіо, дійте за повідомленнями.          2.Якщо немає можливості повернутися додому-заходьте у найближче сховище чи установу і дійте за вказівками керівництва.          Якщо Ви у громадському місці чи установі:          1.Дійте за вказівками адміністрації установи, вона зобов’язана подбати про безпеку відвідувачів.
25 Березня, 2018 р., 14:35
ПЕРШІ ВИБОРИ ДЕПУТАТІВ СІЛЬСЬКИХ, СЕЛИЩНИХ, МІСЬКИХ РАД ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД І ВІДПОВІДНИХ СІЛЬСЬКИХ, СЕЛИЩНИХ, МІСЬКИХ ГОЛІВ 29 КВІТНЯ 2018 РОКУ
23 Березня, 2018 р., 16:02
23 березня 2018 року у Олександрійському будинку культури відбувся фестиваль-конкурс «Пісня чистого поля». Цьогоріч організатори запросили до участі хорові колективи, фольклорні колективи та вокальні групи. Новопразькі творчі колективи продемонстрували найвищий рівень професійної майстерності. Найкращі результати і своїх номінаціях показали народний аматорський хор «Хлібодар», народний фольклорний колектив «Калина» та вокальний гурт «Молодиці». Глядачі гучними оплесками вітали виступи новопразьких колективів. У фестивалі-конкурсі взяли участь більше двадцяти художніх колективів з району та міста.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь