НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

30-та річниця виведення військ з Республіки Афганістан

Дата: 14.02.2019 17:02
Кількість переглядів: 714

14 лютого 2019 року, в Новопразькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбувся пам’ятний захід приурочений  30-ій річниці виведення військ з Республіки Афганістан та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Участь у пам’ятному заході взяли керівник апарату районної державної адміністрації  Олександр Лисенко, голова Олександрійської районної спілки ветеранів війни в Афганістані воїнів-інтернаціоналістів  Валентин Кондрескул, учасники бойових дій в Афганістані, селищний голова Богдан Куруп та місцеві жителі.

Для гостей учні школи підготували патріотичні танцювальні номери, Анастасія Мазарчук зачарувала чарівним співом, а вірш Лізи Самотуги слухали затамувавши подих. Не стримували сліз присутні, коли звучали пісні у виконанні учасника бойових дій в Афганістані  Олексія Банула, квартету «Любисток» та Олексія Грановського.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які померли в мирний час та випускника школи, воїна-афганця,  Андрія Ковтуна, який так і не повернувся живим в свою рідну Нову Прагу.

Сини України завжди чесно і мужньо виконували свій військовий обов’язок. Війна для тисяч солдат, їхніх батьків, матерів, братів, сестер, назавжди залишиться болем у серці. У ній відбилися вірність присязі, службовому обов'язку, фронтове братство солдатів і офіцерів, які віддали, найдорожче на землі - життя.  Тисячі молодих людей пройшли випробування вогнем та з честю виконали військовий обов’язок.

Захід закінчився, враження та відчуття залишаться надовго, а пам’ять – на віки…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь