НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

"Калиновий спів" радо зустрічав Новопразькі колективи

Дата: 20.05.2019 23:04
Кількість переглядів: 929

Як Новопразькі колективи представляли свій співучий край на Всеукраїнському конкурсі у Кропивницькому

18-19 травня у м. Кропивницький відбувся XXVIII Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів», який покликаний щороку об’єднувати аматорські колективи і талановитих солістів у єдину співочу родину, збагачуючи її неповторним пісенним колоритом та унікальними традиціями різних регіонів України.

          У рамках фестивалю учасники традиційно уквітчали калину, посаджену на честь фестивалю.

У фойє обласної філармонії розмістили виставку короваїв, де серед пахощів свіжого хліба, увінчаний квітами, калиною та колоссям пшениці, був представлений коровай із написом «Новопразька громада».

Серед поважних гостей, що відкривали цьогорічне пісенне дійство були заслужені працівники культури України, керівництво області та заступник міністра культури Юрій Рибачук.

«Калиновий спів» щороку залучає до пісенного дійства біля двох тисяч аматорів області та різних куточків України. Цього року представляли свою творчість 76 солістів, дуетів, тріо, квартетів, вокальних ансамблів із Кіровоградської, Вінницької, Київської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської та Чернігівської областей.

          Новопразьку громаду цьогоріч представляли: колективи Новопразького селищного будинку №2 – аматорський вокальний ансамбль «Молодиці» та народний аматорський квартет «Любисток», керівник Майя Лавриненко; народний аматорський музичний гурт «Петриківські козаки» Новопразького селищного будинку №1, керівник Олександр Калашник. Виступи наших колективів проходили у повній тиші, а завершувалися бурхливими оплесками глядачів і вигуками «Браво!». Також, приємно було чути схвальні журі конкурсу і особливо від його голови – народної артистки України Антоніни Червінської.

За результатами конкурсу Новопразькі колективи привезли в громаду нові перемоги у своїх номінаціях: «Молодиці» здобули диплом ІІІ ступеню, «Любисток» і «Петриківські козаки» дипломи І ступеню, а Олександр Калашник отримав відзнаку за кращу авторську пісню.

Бажаємо нашим митцям натхнення і нових здобутків!

         


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь