НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новини

Дата: від до Скинути
01 Червня, 2017 р., 14:49
Перше місце у номінації «солісти-вокалісти» на XXVI Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Калиновий спів» здобула Софія Рубан. Нині талановита дівчина є студенткою Київського національного університету культури і мистецтв, нещодавно вона здобула освіту у комунальному вищому навчальному закладі «Олександрійське училище культури» та представляла рідний Попельнастівський будинок культури на різних конкурсах і фестивалях, де здобувала перемоги завдяки сильному голосу та яскравому представленню традиційної української культури. На фестивалі Софія зачарувала зал та журі виконанням української народної пісні «Ой, вишенько-черешенько».
25 Травня, 2017 р., 12:50
До реалізації  проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», за фінансової підтримки Європейського Союзу (партнерський проект ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» та громадська організація «Спілка угорських бібліотекарів Закарпаття»), що  діє з лютого по червень 2017 року  долучилися працівники Новопразької центральної бібліотеки-філії.
24 Травня, 2017 р., 11:32
Постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка набрала чинності з 1 травня 2017 року, впроваджено оновлену програму житлових субсидій.
23 Травня, 2017 р., 15:00
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!
23 Травня, 2017 р., 13:06
З нагоди святкування Дня Європи в Україні бібліотечні працівники  Новопразької центральної бібліотеки-філії дорослого та дитячого відділів організували та провели Європейську світлицю «Ми - європейці» з учнівським юнацтвом  Новопразької ЗШ №2.Бібліотекар Блага О.Ю. провела захід в традиційному колоритному українському вбранні Мета заходу, дати уявлення про культурне і туристичне розмаїття європейського життя, допомогти зрозуміти життя сучасної Європи, виховати повагу до європейських цінностей,шанобливе ставлення до інших народів, їхньої культури, звичаїв, традицій, допомогти усвідомити важливість європейського об'єднання, приналежність України до європейської сім'ї народів. Під час заходу юнацтво мало можливість ознайомитись з країнами Євросоюзу в ігровій формі. Маршрут подорожі складався з різних завдань вікторин та конкурсів. Особливий азарт відчувався під час проведення конкурсу “ Ерудит ”, де кожен учень вже індивідуально змагався за почесне звання. День Європи - це гарна нагода дізнатися більше про Європу, зібравшись разом.
22 Травня, 2017 р., 11:36
 У місті Новограді-Волинському на Житомирщині відбулося вручення нагород переможцям ІІ Всеукраїнського конкурсу «У пошуках літературних талантів». Його ініціатор – Київська організація Національної спілки письмеників України. Меценат конкурсу – письменник і громадський діяч Микола Хомич. Журі очолював лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка В’ячеслав Медвідь.
18 Травня, 2017 р., 12:32
Травень видався багатим на національні свята, одним із них є  День вишиванки. Хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту. Ініціатором створення свята, присвяченого українському традиційному вбранню, стала письменниця, поет, журналістка та громадський  діяч – Леся Воронько, яка запропонувала відзначати День української вишиваної сорочки. Отже, в цей день, 18 травня і ми, працівники Новопразької центральної бібліотеки-філії вдягнувши це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла не тільки свої традиції й ремесла від знищення, а й саму себе від асиміляції , завітали на гостину до Новопразької ЗШ №2. Й запропонували мистецьку мандрівку « Чарівна краса вишиванки», яку провели з учнівським юнацтвом. Метою заходу було ознайомити юнацтво з традиціями рідного краю,розширити уявлення про вишиванку, як вид мистецтва, про її значення у житті українців,  виховати любов до національних традицій, до краси і гармонії навколишнього світу,почуття національної гордості, сприяти розвитку естетичного смаку та творчого мислення. Презентували відео кліпи «Вишиванка», «Два кольори», «Спадок нації», та книжкову виставку «Вишиванка - як символ нації».  День вишиванки проминув непомітно, створивши святковий настрій та залишивши по собі яскраві спогади.   
17 Травня, 2017 р., 10:07
Ми часто чуємо це довге і складне слово — децентралізація. Що це? Звідки віє вітер змін? Чим нам загрожує? Колись була колективізація, потім індустріалізація. Пам’ятають люди, що для українського села колективізація та індустріалізація нічого особливо доброго не принесли, тому ми й побоюємося новацій та перетворень. Чи на краще ці зміни та як це стосуватиметься мене, мого села? Давайте розбиратися.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь