НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Митці Олександрійського району здобули перемоги на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Калиновий спів»

Дата: 01.06.2017 14:49
Кількість переглядів: 627

Фото без описуПерше місце у номінації «солісти-вокалісти» на XXVI Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Калиновий спів» здобула Софія Рубан. Нині талановита дівчина є студенткою Київського національного університету культури і мистецтв, нещодавно вона здобула освіту у комунальному вищому навчальному закладі «Олександрійське училище культури» та представляла рідний Попельнастівський будинок культури на різних конкурсах і фестивалях, де здобувала перемоги завдяки сильному голосу та яскравому представленню традиційної української культури. На фестивалі Софія зачарувала зал та журі виконанням української народної пісні «Ой, вишенько-черешенько».

Друге місце у номінації «Вокальні ансамблі» цьогорічного фестивалю-конкурсу здобув вокальний гурт «Пражани» Новопразького селищного будинку культури №2 (керівник Вікторія Хода). Новопражці представили українську народну пісню в гармонізації В. Ходи «Та просив мене Герасим», де лунало українське багатоголосся.

Перші ж кроки фестивалю, що розпочався 27 травня у місті Кропивницькому, почались з урочистої ходи учасників мистецького зібрання від театру імені М. Л. Кропивницького до обласної філармонії.

Творчі колективи Олександрійщини приїхали підтримати до обласного центру голова Олександрійської районної державної адміністрації Богдан Куруп та голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко, начальник відділу культури і туризму Антоніна Пилипенко.

Цьогорічний фестиваль вперше розпочався з презентації українського автентичного та сучасного українського національного вбрання на площі перед філармонією. Розпочали цю презентацію представники Олександрійського району: Неля Кузьміч з стилізованого костюма, який використовують у роботі ведучі Олександрійського будинку культури та Юлія Аушева з етнічним костюмом, який носили українці Олександрійщини в селі Добронадіївці та Попельнастому.

В фойє найстарішої концертної зали області презентували також власні короваї та вироби декоративно-ужиткового мистецтва всі команди-учасниці фестивалю. Серед кулінарних шедеврів вирізнявся коровай з Олександрійщини.

Наступного дня відбувся гала-концерт, де почесним гостем були народний музичний гурт «Петриківські козаки» Новопразького селищного будинку культури №1.

Всього у фестивалі взяли участь сотні аматорів та професійних працівників культури з усіх районів і міст обласного значення Кіровоградської області, гості із Дніпропетровщини, Запоріжжя, Миколаївщини, Вінниччини, Івано-Франківської області, Полтавщини, з міста Києва.

За матеріалами: http://bit.ly/2pMOABt


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь