НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Всеукраїнський конкурс 2017 року «У пошуках літературних талантів»

Дата: 22.05.2017 11:36
Кількість переглядів: 805

 Фото без описуУ місті Новограді-Волинському на Житомирщині відбулося вручення нагород переможцям ІІ Всеукраїнського конкурсу «У пошуках літературних талантів». Його ініціатор – Київська організація Національної спілки письмеників України. Меценат конкурсу – письменник і громадський діяч Микола Хомич. Журі очолював лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка В’ячеслав Медвідь.

     Учасники конкурсу випробували себе у жанрах роману, повісті, оповідання, казки, есе, вірша, поеми, байки. У конкурсних творах домінували теми моралі, проблеми сім’ї, любові до України, війни, стосунків між дорослими й дітьми, дружби й кохання, казкові та фантастичні сюжети.

     Із 376 учасників з усіх регіонів України переможцями стало 16 фіналістів у двох номінаціях – «Поезія» і «Проза». У кожній номінації визначено 1,2,3 місця лауреатів і по п’ять місць дипломантів. За 1-е місце вручено диплом лауреата, 8 тисяч гривень і бронзову статуетку юної Лесі Українки. За 2-е місце вручено диплом лауреата, 6 тисяч гривень і статуетку Лесі Українки. За 3-е місце – диплом, 4 тисячі гривень і статуетку Лесі Українки. Дипломантам вручені дипломи переможців і по тисячі гривень. Книжки лауреатам і дипломантам надало видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». У комплект подарованих книжок увійшла антологія творів минулорічних переможців конкурсу «У пошуках літературних талантів», надрукована у видавництві «Самміт-книга».

     Серед лауреатів і дипломантів – школярі із Новопразького навчально-виховного комплексу: Валерій Якубович став лауреатом (посів 1 місце), а Оксана Лещенко – дипломантом у номінації «Проза».

     Лауреати конкурсу залишили відбитки рук і автографи в бетоні на трояндовій Алеї талантів у саду Косачів, біля Новоград-Волинської гімназії імені Лесі Українки.

     Учителем і творчим натхненником новопразьких школярів є вчитель української мови і літератури Бугайова Наталія Анатоліївна.

Вітаємо юних літераторів і бажаємо подальшої самореалізації, можливості відкрити нові грані таланту!

Нового зорепаду успіхів вам і вашому наставнику!

За матеріалами: http://woorda.klasna.com/uk/news-640-4440/

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь