НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новини

Дата: від до Скинути
20 Червня, 2017 р., 18:01
Новопразька селищна рада дбає про благоустрій населеного пункту.
20 Червня, 2017 р., 17:50
          Наше довкілля, рідна природа чарує нас в усі  пори року. Природа України – це національне багатство країни. Та багатства природи небезмежні, тому щоб привернути увагу до екологічного календаря червня, а саме Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в Новопразькій центральній бібліотеці-філії  проведено калейдоскоп цікавих фактів  «Здоров’я природи – здоров’я людини». Захід,  на який завітали відввідувачі табору «Веселка»  із загонів «Діамант» та  «Бджілка» проходив під девізом  «Живи без шкоди для природи».  Розмова йшла про те, що здоров’я людини нерозривно пов’язане  з природою. А дерева, кущі, лугові, польові й лісові квіти ростуть не для того, щоб їх ламати, рвати, топтати, звірі – не для того щоб нищити, а водойми – щоб забруднювати.  Бібліотекар Бутко Л.В. підготувала ще й цікавинки про екзотичні дерева, дерева-донори,  дерева-вампіри, друїд-гороскоп, загадкових звірів, водопад-родзинку Антарктиди.  Присутні ознайомилися з газетними  та Інтернет-новинками. 
20 Червня, 2017 р., 17:47
    І дорослі і малі полюбляють мультики тому 14 червня в дитячому відділі Новопразької центральної бібліотеки-філії,було організовано літній бібліотечний кінозал «Мультяшне літо»-де діти з цікавістю і
18 Червня, 2017 р., 07:58
Ми – нащадки славних козаків! Бережем минулу славу - Славу прадідів своїх. Гей, ви, браття, - хай ми не багаті, Все, що треба, нам дали батьки. Є в нас воля, жде щаслива доля, Ми - нащадки славних козаків! 
15 Червня, 2017 р., 20:08
На виконання вимог ст.. 13 Закону України «Про бджільництво», наказу Міністерства аграрної політики України і Української академії аграрних наук  від 20.09.2000 року № 184/82 «Порядок реєстрації пасік» та у зв’язку з початком проведення комплексу профілактичних і винищувальних заходів щодо боротьби з шкідниками, хворобами і бур’янами в посівах сільськогосподарських культур  всі пасіки юридичних та фізичних осіб, які знаходяться на території Новопразької селищної ради, а також пасіки, які виїздять на кочівлю, повинні бути зареєстровані в сільській (селищній) раді та в державній установі ветеринарної медицини, яка  обслуговує дану місцевість.
15 Червня, 2017 р., 20:01
                  
09 Червня, 2017 р., 20:52
У всіх дошкільних дитячих закладах  Нової Праги завершились традиційні випускні свята. Ці дні - святкові, радісні, веселі і сумні водночас. Зворушені батьки, схвильовані діти… Свято, коли діти прощаються з дитинством.  У житті у кожного з нас є чимало пам’ятних подій. Одна із таких - останнє випускне свято у дитсадочку. 
01 Червня, 2017 р., 16:57
Повідомляємо громадян, власників магазинів, маркетів, кіосків, що протягом травня 2017 року в Україні зареєстровано 5 випадків захворювання на ботулізм (три в м.Києві, один в м. Бровари Київської області та один в м. Херсон), один з яких летальний. Захворювання пов’язується з вживанням риби в’яленої непотрошеної, придбаної в торгівельній мережі, виробництва ФОП Меркулова А.В. (юридична адреса: м. Світловодськ, буд. Будівельників, 16/27; адреса потужностей: Світловодський район, с. Павлівка, вул. Центральна, 34-а), постачальник продукції: ТОВ «ЧУДО-ЮДО» (м. Світловодськ).
01 Червня, 2017 р., 15:02
                                      В Новій Празі пройшло свято до Дня захисту дітей опен-ейр асорті «Віддамо цей світ дитині», яке організували та провели працівники  Новопразької центральної бібліотеки-філії. Дійство розпочалося на подвір’ї бібліотеки. Ведучі розповідали про права дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, у забезпеченні  повноцінного дозвілля та відпочинку, про право на захист від фізичного та психічного насильства. Далі бібліотекарі провели опитування серед односельців з чим у них пов’язано свято 1 червня. У дітей - це літо та відпочинок, у дорослих - повернення у дитячі спогади, а в переселенки  Лисенко Л. В. - день народження.  А потім запросили юнь  і доросле населення селища на «Майдан улюблених віршів». Учасники розповідали твори українських поетів , бухгалтер і вихователька, робітник і продавчині, юнаки та дівчата, окремі жителі та сім’я Татусько.
01 Червня, 2017 р., 14:49
Перше місце у номінації «солісти-вокалісти» на XXVI Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Калиновий спів» здобула Софія Рубан. Нині талановита дівчина є студенткою Київського національного університету культури і мистецтв, нещодавно вона здобула освіту у комунальному вищому навчальному закладі «Олександрійське училище культури» та представляла рідний Попельнастівський будинок культури на різних конкурсах і фестивалях, де здобувала перемоги завдяки сильному голосу та яскравому представленню традиційної української культури. На фестивалі Софія зачарувала зал та журі виконанням української народної пісні «Ой, вишенько-черешенько».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь