НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Допомога поруч: у Новопразькій громаді запрацював денний стаціонар

Дата: 17.08.2020 18:28
Кількість переглядів: 1266

Фото без опису

Жителі Новопразької громади забезпечені найнеобхіднішою лікарською допомогою. У Новопразькій амбулаторії запрацював обіцяний керівництвом громади денний стаціонар.

Відділення на базі Новопразької амбулаторії розпочало роботу у понеділок, 17 серпня. Відтепер жителі громади можуть щоденно отримати призначені лікарем ін’єкції та медичні маніпуляції у комфортних умовах денного стаціонару. У відділенні здійснили сучасний ремонт, придбали необхідне медичне обладнання та нові меблі.

Розрахований денний стаціонар на 8 ліжко-місць. Обладнані дві палати — для жінок та чоловіків окремо.

«Відкриття денного стаціонару у Новій Празі сьогодні – це вимога часу.  Після того як терапевтичне відділення у Новопразькій амбулаторії закрили на вимогу медичної реформи, здоров’я багатьох жителів громади опинилося під загрозою. За звичайною ін’єкцією довелося б їхати за десятки кілометрів, в Олександрію. Ми не можемо ризикувати здоров’ям людей. Тому знайшли спосіб і кошти у селищному бюджеті для відкриття денного стаціонару», — розповів з нагоди відкриття голова Новопразької ОТГ Богдан Куруп.

Фото без опису

Денний стаціонар приймає пацієнтів за таким графіком роботи:

Понеділок-п’ятниця — з 8 до 16 години;

Субота-неділя — з 8 до 12 години.

Усі процедури на денному стаціонарі проводять із дотриманням карантинних обмежень, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, на початку 2020 року депутати Новопразької селищної ради звернулися до Олександрійської районної ради, Олександрійської районної державної адміністрації, Кіровоградської обласної державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я України з прохання зберегти терапію у Новопразькій амбулаторії, але на всі звернення отримали відмову. Після цього керівництво вирішило облаштувати денний стаціонар для новопражців зусиллями громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь