НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Здоров’я важливіше: новопражці не залишаться без лікарської допомоги

Дата: 27.02.2020 18:12
Кількість переглядів: 1793

Фото без опису

У Новопразькій амбулаторії працюватиме денний стаціонар. Попри закриття цілодобового терапевтичного відділення, влада громади забезпечить жителів найнеобхіднішою лікарською допомогою.

Зараз у будівлі амбулаторії триває ремонт двох палат на 8 ліжок. Після його завершення приміщення обладнають новими меблями та медичним інвентарем. Жителі Новопразької громади зможуть отримувати призначені лікарем ін’єкції та процедури в умовах денного стаціонару. Відділення працюватиме сім днів на тиждень. У вихідні — до обіду.

«У зв’язку з тим, що цілодобове стаціонарне терапевтичне відділення на території Нової Праги закрили, ми мусимо шукати спосіб, як повернути людям можливість отримувати хоча б мінімальну лікарську допомогу у селищі. Ми намагалися зберегти терапію, зверталися до районної, обласної влади, МОЗ України. Звідусіль отримали відмову з посиланням на вимоги реформи. Однак, на мою думку, здоров’я жителів  громади важливіше за будь-яку реформу», —  прокоментував рішення організувати денний стаціонар селищний голова Новопразької ОТГ Богдан Куруп.

Фото без опису

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року відбулася позачергова сесія Новопразької селищної ради, де розглядали можливість збереження терапевтичного відділення у Новій Празі. Тоді депутати селищної ради одноголосно ухвалили рішення звернутися до Олександрійської районної ради, Олександрійської районної державної адміністрації, Кіровоградської обласної державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я України з цього питання.

Згодом керівництво ОТГ отримало відповіді на свої звернення (окрім відповіді МОЗу), але, на жаль, усі вони невтішні — у рамках реформи стаціонарна цілодобова медична допомога можлива тільки в умовах центральної районної лікарні. Саме тому вирішили облаштувати денний стаціонар для жителів Новопразької громади за кошти місцевого бюджету.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь