НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Бюджет участі: ініціативи, які допоможуть змінити Новопразьку громаду

Дата: 05.08.2020 16:14
Кількість переглядів: 783

Фото без опису

Жителів Новопразької об’єднаної громади активно залучають до реалізації громадських ініціатив. В ОТГ стартувала інформаційна кампанія щодо Бюджету участі та можливостей, які він надає людям для покращення власного села чи селища та всієї громади.

Інформувати про інструменти та механізм дії Бюджету участі розпочали у селі Пантазіївка. Працівники Пантазіївського будинку культури поширюють серед мешканців старостинського округу інформаційні буклети про громадський бюджет.

Буклети містять коротку інформацію про ініціативу та календар її перебігу. А також пояснюють, чому Бюджет участі — це чудова можливість зробити свій вклад у розвиток громади та реалізувати найцікавіші ідеї з її благоустрою.

Нагадаємо, що Бюджет участі надає можливість кожному жителю ОТГ подати проєкт, спрямований на покращення життя свого населеного пункту. Проєкти-переможці обирають методом голосування самі жителі. А потім протягом календарного року підтримана ініціатива реалізується за кошти бюджету громади.

Серед пріоритетних напрямків — облаштування тротуарів, вело- або бігових доріжок, різноманітних зон відпочинку, будівництво майданчиків для занять спортом, впорядкування берегової зони водойм, заходи з озеленення, прикрашання селища тощо.

Положення про Бюджет участі ухвалили депутати Новопразької селищної ради на ХХХ сесії у березні 2020 року. Така ініціатива у громаді впроваджується вперше. Звичайно, вперше написати проєкт складно і страшно, саме тому за потреби можна звернутися до Новопразької селищної ради, де кожному ініціативному жителю зможуть надати консультацію, допомогти заповнити проєктну заявку і зареєструвати її. Детальнішу інформацію про Бюджет участі та необхідні для заповнення бланки ви зможете знайти тут:  https://novapragarada.gov.ua/bjudzhet-uchasti-novoprazkoi-otg-12-39-46-26-06-2020/

Наразі інформаційна кампанія щодо Бюджету участі у Новопразькій ОТГ триває. Найближчим часом з громадською ініціативою детальніше ознайомлять жителів Шарівки, Гайового та Квітневого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь