НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Управління соціального захисту населення звертає увагу одержувачів житлових субсидій на зміни у порядку надання субсидій

Дата: 14.05.2018 19:58
Кількість переглядів: 673

Фото без описуЗ травня поточного року субсидія призначається двічі на рік – у травні на неопалювальний період і у жовтні на опалювальний період. Для більшості домогосподарств, які вже користуються державною допомогою при оплаті за житлово-комунальні послуги, субсидії - перепризначатимуть автоматично. Однак, для окремих сімей з 1 травня 2018 р. призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

  • внутрішньо переміщені особи;
  • особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);
  • непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати;
  • особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають (тобто субсидія призначалась на підставі рішення комісії, без врахування до складу сім'ї таких осіб);
  • особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;
  • громадяни, які мають прострочену понад 2 місяці заборгованість з оплати за житлово-комунальні послуги в сумі, що перевищує 20 неоподаткованих прожиткових мінімумів (340 грн.), та не погасять її до червня 2018 року.
  • особи, в складі сім’ї яких є громадяни, у яких наявні транспортні засоби, з дати випуску яких минуло менше 5 років;
  • особи, в складі сім’ї яких є громадяни, які здійснили покупку на суму більше 50 тис. грн (у т.ч. набуття права власності);
  • сім'ям, в яких відбулися зміни у складі сім'ї.

Субсидія не призначається громадянам, у яких загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку (крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування)

Для домогосподарств, що складаються з однієї або двох непрацездатних осіб, з 1 травня 2018 року скасовано норму про автоматичне  надання субсидії на 75 кв. метрів на домогосподарство. Відтепер непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, на понаднормову площу житла субсидія надається за рішенням комісії, але на площу, яка не може перевищувати більш як на 30 відсотків соціальної норми житла, розрахованої для домогосподарства.

Постановою введено обов'язок для громадян, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, щомісячно сплачувати обов’язкову частку плати за послуги незалежно від обсягу спожитих послуг. У разі несплати обов’язкової частки плати надання субсидії припиняється за поданням надавачів послуг.

Громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь