НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Компенсація за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю: робота без бар'єрів

Дата: 08.07.2024 09:34
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Ви роботодавець, який працевлаштовує громадян з інвалідністю І та ІІ груп? Скористайтеся державною підтримкою і отримайте компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, що компенсація фактичних витрат за облаштування робочого місця – відшкодування роботодавцю витрат на допоміжні засоби, які підприємства закуповують, щоб облаштовувати робочі місяця для новоприйнятих працівників з інвалідністю.

Який максимальний розмір компенсації? Роботодавець може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перевищує 106,5 тис. грн - за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю І групи та до 71 тис. грн - для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Ця інформація є для вас актуальною, ви зацікавленні в облаштуванні робочих місць для громадян з інвалідністю і не знаєте з чого почати? Завітайте на сайт Державного центру зайнятості у рубрику «Роботодавцям», підрубрику «Компенсації за працевлаштування» Є питання? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів.

 

Облаштування робочого місця для людини з інвалідністю: заява  через Дію

 

Ви роботодавець, який надає громадянам з інвалідністю роботу і дбає про належні умови праці для них? Скористайтеся державною підтримкою та отримайте компенсацію за облаштування робочого місця особи з інвалідністю за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. 

Наразі є можливість подати заяву на отримання такої компенсації через портал Дія

Для цього необхідно зробити наступні кроки:

  • авторизуйтеся на порталі Дія за допомогою КЕП;

  • заповніть заяву: вкажіть дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;

  • прикріпіть документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;

  • вкажіть IBAN свого рахунку;

  • підпишіть заяву КЕПом.

Після цього очікуйте на рішення упродовж 10 робочих днів. Якщо воно позитивне – кошти надійдуть на ваш рахунок протягом 5 робочих днів.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь