НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чи передбачені компенсації для роботодавців за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

Дата: 01.05.2024 11:23
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Так, передбачені.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року 893 затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Для врегулювання правових питань, відповідно до статті 24 Закону України “Про зайнятість населення”, цією постановою також установлено, що до переліку (видів) соціальних послуг у сфері зайнятості належить надання роботодавцям зазначеної компенсації. 

Слід зазначити, що дія вказаного Порядку поширюється на роботодавців, які починаючи з 29 серпня 2023 року працевлаштували особу з інвалідністю І або ІІ групи, яка є застрахованою особою (на випадки працевлаштування осіб з інвалідністю ІІІ групи компенсація не поширюється).

Примітка. Застрахованою особою є фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому порядку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893 доступна на урядовій вебсторінці http://surl.li/kpkgh

Усе про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю тут https://is.gd/F7ee8g 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь