НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада підтримала військових та збільшила кількість пільгових рейсів

Дата: 12.04.2024 16:16
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

Новопразька громада продовжує програму підтримки підшефних підрозділів Збройних сил України, Нацгвардії й територіальної оборони. Із селищного бюджету на військові потреби захисників виділили 200 000 гривень. Кошти спрямують на придбання автомобільного трала для десантно-штурмових військ.

Також з місцевого бюджету спрямували кошти на лікування та протезування учасників бойових дій у стоматологічній поліклініці Олександрійської громади.

Жителі Новопразької громади зможуть вдвічі частіше користуватися пільговим проїздом в автобусах. Безкоштовний проїзд за маршрутом Олександрія – смт Нова Прага та смт Нова Прага – Олександрія надаватиметься пільговим категоріям громадян раз на тиждень, за наявності проїзного документа.

У громаді затвердили план формування мережі закладів загальної середньої освіти Новопразької селищної територіальної громади до 2027 року. Він передбачає обговорення та перепрофілювання навчальних закладів відповідно до вимог законодавства та культурно-освітніх потреб Новопразької громади.

Затвердили і програму реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на території Новопразької громади на 2024-2027 роки. Головне завдання цієї стратегії – забезпечити учнів у школах здоровим, збалансованим харчуванням, яке відповідає сучасним стандартам та потребам дітей. Програма допоможе покроково впровадити у життя усі цілі стратегії.

У Новопразькій громаді підсумували виконання селищного бюджету за перший квартал 2024 року та внесли до нього необхідні зміни. Зокрема, виділили кошти на поточний ремонт доріг та грейдерування, а також на благоустрій населених пунктів громади, на придбання дров для вимушених переселенців та майже мільйон гривень на капітальний ремонт системи опалення у будинку Новопразької дитячої музичної школи.

Усі ці рішення, а також низку рішень у сфері земельних відносин ухвалили депутати Новопразької селищної ради на черговій сесії 12 квітня 2024 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь