НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада виділила кошти на придбання спеціалізованого обладнання для військових

Дата: 16.02.2024 08:19
Кількість переглядів: 354

Фото без опису

У Новопразькій громаді затвердили програму фінансової підтримки військових частин Збройних сил України, підрозділів територіальної оборони та Нацгвардії на 2024-2025 роки. У рамках цієї програми із селищного бюджету виділили кошти на придбання спеціалізованого радіоелектронного пристрою для блокування ворожих БпЛА та спеціалізованого обладнання – Мішень IDPA для підрозділу спецпризначенців. Окрім того, громада надала фінансову підтримку для придбання спецтехніки, необхідної для будівництва фортифікаційних споруд.

З бюджету громади для закладів дошкільної освіти виділили понад 400 000 гривень на придбання продуктів харчування, а для закладів середньої освіти – понад 2 000 000 гривень на заробітну плату педагогічним працівникам, більш як 4 600 000 гривень на придбання дров і вугілля понад 570 000 гривень на закупівлю продуктів харчування для школярів.

З місцевого бюджету спрямували 75 000 гривень на лікування дітей віком до 18 років та пільгових категорій населення Новопразької громади у КП «Міська стоматологічна поліклініка» Олександрійської міської ради, а також 1 500 000 гривень для амбулаторій і ФАПів Новопразької громади

Підтримали коштами і діяльність поліцейських офіцерів громади. Для придбання шин, запчастин, паливно-мастильних матеріалів та на послуги з технічного обслуговування службових авто Нацполіції з бюджету виділили понад 400 000 гривень.

Із селищного бюджету також виділили кошти на забезпечення діяльності бібліотек, будинків культури, клубів, місцевої пожежної охорони та благоустрій населених пунктів. Передбачили кошти на компенсацію пільгового проїзду окремих категорій громадян в автомобільному та залізничному транспорті, а також перевезення педагогів та соціальних працівників. Новопразькому комунальному підприємству надали фінансову підтримку для розроблення проєктів землеустрою для артезіанських свердловин.

До програми компенсації пільгового проїзду в автомобільному транспорті жителів громади внесли зміни та збільшили кількість днів пільгових перевезень у Новій Празі вдвічі.

Фото без опису

У Новопразькій громаді встановили вартість харчування дітей у школах та дитячих садочках на 2024 рік. Для дошкільнят вартість обідів складатиме 55 гривень. Батьки сплачуватимуть 32% від фактичної вартості харчування на день. У школах громади одноразове гаряче харчування коштуватиме 34 гривні у 2024 році. Батьки учнів 1-4 класів сплачуватимуть 50% від вартості. Селищна рада забезпечить обідами дітей пільгових категорій коштом місцевого бюджету.

Жителі Новопразької громади зможуть користуватися певними платними соціальними послугами працівників Центру надання соціальних послуг. У громаді затвердили перелік та вартість таких послуг для людей різних груп рухової активності.

Також у громаді ухвалили програму покращення умов обслуговування платників податків та збільшення надходжень до місцевого бюджету у 2024 році, програму забезпечення стійкості до кризових ситуацій на 2024-2025 роки та внесли зміни до програми благоустрою громади у 2024 році, додавши пункт про реконструкцію водопровідних мереж.

Для найбільш ефективного впровадження молодіжної політики у Новопразькій громаді та активного залучення молоді до участі в усіх сферах її розвитку затвердили положення про Молодіжну раду при Новопразькій селищній раді.

Відповідні рішення підтримали депутати Новопразької селищної ради на сесії 15 лютого, а також розглянули низку проєктів у сфері земельних відносин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь