НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Експериментальний проєкт з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин

Дата: 31.01.2024 17:05
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, яка набрала чинності від 03 листопада 2023 р. № 1171 «Про реалізацію експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин», затверджено Порядок реалізації експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин.

Цей Порядок визначає механізм реалізації експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин, власниками/утримувачами яких є фізичні та/або юридичні особи. 

Домашні тварини, які підлягають ідентифікації та реєстрації — собаки, коти, тхори (фретки).

Створюється Єдиний державний реєстр домашніх тварин, що забезпечує збирання, накопичення, захист, облік, відображення, оброблення реєстрових даних, зберігання та надання інформації щодо домашніх тварин та їх власників/утримувачів.

Для підтвердження участі в експериментальному проекті власник або представник власника повинен надати згоду на участь в експериментальному проекті засобами Порталу Дія (за наявності технічної можливості) або заяву агенту з ідентифікації домашніх тварин у паперовій формі, підписану власноруч. Заява зберігається в агента з ідентифікації домашніх тварин або суб’єкта господарювання (закладі ветеринарної медицини), який має ліцензію на провадження господарської діяльності з ветеринарної практики.

Власники домашніх тварин у разі участі в експериментальному проекті повинні ідентифікувати домашніх тварин за допомогою засобів ідентифікації домашніх тварин та/або зареєструвати їх у Реєстрі домашніх тварин. 

Ідентифіковані за допомогою мікрочипа (транспондера) або клейма домашні тварини підлягають реєстрації.

Відповідно пункту 38 Порядку - «Власнику/утримувачу, який є фізичною особою, за його бажанням у разі відсутності ветеринарно-санітарного паспорта на тварину агентом з ідентифікації домашніх тварин у порядку, встановленому законодавством, видається ветеринарно-санітарний паспорт на тварину, що містить інформацію про власника, опис тварини, відомості про її ідентифікацію, стан здоров’я, діагностику, щеплення, лікування, інші протиепізоотичні заходи щодо тварини».

Частиною четвертою статті 32 Закону України «Про ветеринарну медицину» визначено, що ветеринарно-санітарні паспорти на тварин можуть видаватися ліцензованими лікарями ветеринарної медицини.

Водночас звертаємо увагу, що на ринку надання приватних ветеринарних послуг значного поширення набула послуга з видачі так званого «Міжнародного ветеринарного паспорта» на домашніх тварин, що вводить в оману їх власників, та, як наслідок, призводить до непорозумінь під час оформлення супровідних ветеринарних документів на переміщення.

 

 

                                                 Олександрійське районне управління

                                                                     Головного управління Держпродспоживслужби

                            в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь