НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Які строки подачі роботодавцем документів для отримання компенсації при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб?

Дата: 26.01.2024 16:16
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Для отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні роботодавець не раніше ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування особи може подати до філії обласного центру зайнятості заяву про отримання такої компенсації.

Це врегульовано пунктом 4 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 331.

Урядовою постановою від 27 грудня 2023 року № 1390 (набрала чинності 30 грудня 2023 року) внесено зміни до вказаного Порядку, зокрема збільшено загальну тривалість виплати компенсації до трьох місяців, а щодо переселенців, які є особами з інвалідністю, – до шести місяців.

Цими змінами визначено також граничний строк подання заяви – не пізніше шести місяців з дня працевлаштування  особи. Цей шестимісячний строк стосується всіх внутрішньо переміщених осіб (у тому числі осіб з інвалідністю).

Також необхідно наголосити, що якщо заява подана раніше п’ятиденного строку або пізніше шестимісячного строку, то обласним центром зайнятості приймається рішення про відмову у наданні компенсації.

Все про компенсацію витрат за посиланням http://surl.li/bthud

Є питання? Контакти тут http://surl.li/pacfp, пишіть нам у Telegram-канал t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь