НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Які додаткові документи подаються роботодавцем для отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО з числа осіб з інвалідністю?

Дата: 26.01.2024 16:02
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

Нагадаємо, що відповідно до пункту 4 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331, роботодавець може подати заяву про компенсацію витрат до філії обласного центру зайнятості в електронній формі (через Єдиний державний вебпортал електронних послуг – Портал Дія) або паперовій.

Урядовою постановою від 27 грудня 2023 року № 1390 (набрала чинності 30 грудня 2023 року) внесено зміни до вказаного Порядку. Якщо раніше для всіх категорій переселенців була встановлена однакова тривалість виплати компенсації, то після змін щодо осіб з інвалідністю вона збільшена до шести місяців. Інформація про це розміщена на сторінці обласного центру зайнятості у соціальній мережі Фейсбук 9 січня 2023 року, посилання тут http://surl.li/pdmdf. Відповідно виникає необхідність подання документів, які підтверджують наявність інвалідності.

До заяви, поданої в паперовій формі, додатково подається копія документа, в якому зазначена інформація про інвалідність працевлаштованої особи (форма № 080/0 або форма № 157-1/0).  

За наявності технічної можливості формування заяви в електронній формі здійснюється з урахуванням відомостей, отриманих через Портал Дія з інших електронних інформаційних ресурсів або інформаційних систем органів державної влади у порядку інформаційної взаємодії, зокрема (щодо осіб з інвалідністю) – з Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (відомості про осіб з інвалідністю).

Подати заяву про отримання компенсації витрат в електронному вигляді, ознайомитися з нормативною базою, що регулює цей вид компенсації, та отримати відповіді на поширені питання – все на порталі Дія, посилання тут http://surl.li/bxuvd

Є інші питання сфери зайнятості? Телефонуйте, контакти тут http://surl.li/emipw

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь