НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразькі офіцери громади врятували 4 людські життя у 2023 році

Дата: 25.12.2023 15:26
Кількість переглядів: 728

Фото без опису

Протягом 2023 року поліцейські офіцери Новопразької громади виконали чимало роботи, особливо профілактичної. Про свою діяльність правоохоронці розповіли у підсумковому звіті.

У 2023 році поліцейські офіцери Новопразької громади розшукали 4 осіб, зниклих безвісти, та 2 транспортні засоби, якими заволоділи незаконно, а також затримали 3 правопорушників.

Фото без опису

До Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом року були внесені 11 матеріалів за результатами діяльності новопразьких поліцейських. Усі одинадцять кримінальних правопорушень розкриті офіцерами громади самостійно та спільно з іншими підрозділами Національної поліції України. Зокрема, розкрили 5 крадіжок, 4 випадки нанесення тілесних ушкоджень та 2 випадки незаконного вирубування, перевезення та збуту лісу. Та найголовніше – це чотири життя жителів Новопразької громади, які вдалося врятувати поліцейським офіцерам у 2023 році.

Фото без опису

Багато профілактичної роботи провели офіцери у Новопразькій громаді: 53 заходи у сфері громадської безпеки, 41 у сфері безпеки дорожнього руху та 36 у сфері дозвільної системи.

У сфері громадської безпеки поліцейські займалися випадками домашнього насильства (17), дрібного хуліганства (12), розпивання спиртних напоїв у громадських місцях (12) та завідомо неправдивими викликами спеціальних служб (20).

Щодо безпеки дорожнього руху, то особливо часто офіцерам доводилося мати справу з водіями, які не мали документів на керування транспортним засобом (21) або керували у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння (13).

Фото без опису

У сфері дозвільної системи поліцейські провели 74 перевірки власників зброї та зафіксували 10 випадків порушення реєстрації (перереєстрації) зброї та правил взяття її на облік.

Особливу увагу новопразькі офіцери протягом року приділяли протидії домашньому насильству. Вони перевіряли кривдників, які перебувають на обліку, ще 8 осіб взяли на облік у 2023 році. Окрім того, правоохоронці у співпраці із соціальними службами провели десятки профілактичних заходів із жителями громади щодо запобігання домашньому насильству.

Спільно зі службою у справах дітей, ювенальними поліцейськими офіцери виконували роботу із захисту прав дітей. Зокрема, відвідували сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах.

У школах, дошкільних навчальних закладах офіцери громади говорили з дітьми про безпеку дорожнього руху, булінг, інтернет-безпеку тощо. Окрему увагу приділяли перевірці внутрішньо-переміщених осіб та роз’яснювальній роботі із дорослим населенням.

Фото без опису

Протягом 2023 року у Новопразькій громаді були реалізовані три безпекові ініціативи: встановлені дорожні знаки на небезпечній ділянці дороги, організовані 3 заходи у навчальних закладах «Стань помітним у темряві» та проведена робота для встановлення додаткових камер відеоспостереження.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь