НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

ОБЕРЕЖНО! СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ!

Дата: 06.12.2023 16:17
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

Стихійна торгівля харчовими продуктами – є загрозою здоров’ю та добробуту населення. Стихійні місця торгівлі  стали серйозною проблемою. Кожен з нас споживач, але не всім вистачає необхідних знань і життєвих навичок для правильного вибору продуктів харчування. Люди не замислюються над тим, яку небезпеку несе стихійна торгівля, а також, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо купувати харчові продукти у зазначених місцях. Найбільша небезпека в тому, що вживання продуктів, придбаних на «стихійці», може завдати великої шкоди здоров’ю людей. Порушення, які мають місце під час реалізації харчових продуктів у невстановлених для цього місцях, можуть призвести до спалахів харчових отруєнь, інфекційних захворювань, які особливо небезпечні для дітей.                                          У першу чергу це стосується молочних, м’ясних та рибних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання і реалізації.

Нагадуємо, що стихійна торгівля є незаконною, оскільки ніхто не контролює якість та безпечність харчових продуктів, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, медичні книжки відсутні, порушується температурний режим реалізації та зберігання, тощо), така продукція не маркована відповідно вимог законодавства. В більшості випадків  торгівля проводиться з землі або з пристосованих прилавків. Придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це небезпечно та є шляхом до інфекційних захворювань.

Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, продавці стихійних ринків свідомо порушують законодавство та ставлять під загрозу здоров’я покупців.

Харчові продукти мають продаватися у спеціалізованих магазинах та на спеціально обладнаних ринках, на яких встановлено холодильне обладнання і проводиться контроль за зберігання та реалізацією продукції, що є гарантією придбання споживачем якісної та безпечної продукції.

Зважаючи на згадане вище, закликаємо Вас, шановні споживачі не купувати харчові продукти (в’ялену та копчену в домашніх умовах рибу та м’ясо, консерви домашнього приготування, харчові продукти невідомого походження) в місцях стихійної торгівлі.

 

 

Олександрійське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь