НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада планує забезпечити усіх жителів якісною водою за підтримки міжнародних партнерів

Дата: 11.10.2023 15:19
Кількість переглядів: 247

Фото без опису

У Новопразькій громаді затвердили програму з покращення надання послуг з водопостачання та водовідведення населених пунктів на 2024 – 2030 роки. Її розробили завдяки участі громади у програмі «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID). Розвиток водопостачання та водовідведення відповідає оперативним цілям Стратегії розвитку Новопразької громади.

Затверджена програма є масштабною і комплексною, але головне її завдання – забезпечити усіх жителів громади якісною питною водою, поліпшити якість обслуговування населення та розробити заходи з розвитку системи водопостачання і водовідведення. Для цього у рамках програми планують провести аналіз теперішньої системи, визначити напрямки її модернізації, провести оптимізацію водопостачання та водовідведення, запровадити автоматизацію та моніторинг системи, впровадити систему раціонального використання води тощо.

Фото без опису

Затвердили й програму фінансової підтримки комунального підприємства «Дитяча міська лікарня» Олександрійської міської ради на 2023-2024 роки. Головна мета цієї програми – забезпечити дітей Новопразької громади доступною та якісною спеціалізованою медичною допомогою, у тому числі тих, які навчаються в закладах, розташованих на території громади. Додаткова фінансова підтримка із селищного бюджету необхідна КП «Дитяча міська лікарня» для належного функціонування в умовах недофінансування галузі охорони здоров’я.

Звіт про виконання селищного бюджету Новопразької громади за 9 місяців 2023 року теж розглянули та затвердили, а також внесли необхідні зміни для подальшої діяльності. З бюджету громади виділили кошти на придбання електроприладів, обігрівачів та встановлення металевих дверей в укритті Будинку дитячої та юнацької творчості, поточний ремонт приміщення дитсадочку «Рукавичка», переобладнання туалетів у Новопразькому ліцеї № 1 та інші потреби закладів освіти громади. Також кошти з бюджету направили на співфінансування інвестиційного проєкту з реконструкції Новопразької ліцею №2 та на фінансову підтримку КП «Дитяча міська лікарня».

Но території Шарівського старостинського округу погодили проєкт землеустрою для створення природно-заповідного фонду площею 200 гектарів. Окрім того, надали низку дозволів у сфері земельних відносин жителям громади.

Усі ці рішення ухвалили Новопразька селищна рада на сесії 11 жовтня. Загалом депутати ухвалили 22 рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь