НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

ПРОФІЛАКТИКА ЛЕПТОСПІРОЗУ

Дата: 26.09.2023 09:56
Кількість переглядів: 39

Щорічно, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі реєструється близько 500 тисяч випадків захворювання на лептоспіроз, яке має тяжкий перебіг, а також великий відсоток летальності (5-30%).

В Україні найбільший показник захворюваності фіксується з червня по кінець вересня, адже цей період характеризується купальним сезоном, відпочинком населення поблизу водойм та риболовлею.

На території Олександрійського району за серпень та початок вересня поточного року вже зареєстровано 3 випадки захворювання людей на лептоспіроз (на території Олександрійської, Новопразької та Попельнастівської громад).

Для встановлення джерела інфекції та шляхів її передачі в кожному випадку проводилося епідеміологічне розслідування. Ймовірними місцями інфікування вважають місцеві водойми, де постраждалі купалися та рибалили.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області нагадує, що для профілактики захворювання на лептоспіроз необхідно дотримуватись рекомендацій зазначених в інфографіці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь