НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У громаді встановили вартість шкільних обідів та виділили кошти на допомогу військовим

Дата: 05.09.2023 16:30
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

У Новопразькій громаді затвердили мережу дошкільних закладів та закладів середньої освіти, інклюзивних груп та класів, гуртків та груп позашкільної освіти, груп подовженого дня у 2023/2024 навчальному році. Для школярів та дошкільнят встановили вартість харчування у закладах загальної середньої освіти.

У дошкільних підрозділах Новопразького ліцею №2 та Шарівського ліцею вартість триразового гарячого харчування однієї дитини в день складатиме 55 гривень. Розмір батьківської плати – 32% від вартості. Діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, з особливими освітніми потребами в інклюзивних групах, діти з інвалідністю, діти постраждалих від аварії на ЧАЕС, загиблих та померлих захисників і захисниць, учасників бойових дій, діти батьків, призваних на службу по мобілізації, та діти вимушених переселенців харчуватимуться безкоштовно. Звільнили від батьківської плати родини, де сукупний дохід не перевищує прожитковий мінімум. Багатодітним сім’ям – зменшили на 50%.

Учнів 1-4 класів усіх ліцеїв громади забезпечуватимуть одноразовим гарячим харчуванням. Батьківська плата за дитячі обіди цього навчального  року складає 50%. За рахунок селищного бюджету безкоштовно харчуватимуться діти усіх тих же пільгових категорій, що й у дошкільних підрозділах.

У Новопразькій дитячій музичній школі встановили розмір батьківської плати за навчання. З 1 вересня 2023 року за навчання грі на фортепіано доведеться платити 100 гривень у місяць, навчання сольному співу – 100 гривень, грі на скрипці, ударних чи духових інструментах – 90 гривень. Пільгові категорії дітей звільняються від плати. Якщо дитина навчається грі на двох інструментах або у школі займаються двоє дітей з однієї сім’ї, батьківська плата буде меншою.

Фото без опису

Працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти Новопразької громади забезпечать пільговим підвезенням до місць роботи та у зворотному напрямку, якщо вони працюють у закладах, розташованих у населених пунктах громади, але проживають в інших населених пунктах. Відповідну програму ухвалили у громаді.

Зазнав коригувань бюджет Новопразької громади на 2023 рік. Кошти виділили на придбання автомобільних шин для підшефної військової частини; капітальний ремонт теплогенераторної та встановлення котла у дитсадку «Сонечко»; поточний ремонт найпростішого укриття в Новопразькому ліцеї №2 та покрівлі філії Новопразького ліцею №1; поточний ремонт бомбосховища місцевої пожежної команди; матеріальні допомоги учасникам бойових дій, ветеранам війни, родинам загиблих воїнів та вшанування їхньої пам’яті; утримання автомобільних доріг у селі Шарівка тощо.

Вимушені переселенці, що проживають на території громади, зможуть отримувати підтримку у рамках нової Селищної програми підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2023-2025 рік.

Ці та низку рішень у сфері земельних відносин ухвалили депутати Новопразької селищної ради на сесії 5 вересня. Загалом розглянули понад тридцять питань із життя громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь