НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підтримка захисників, заповідник, бюджет: відбулася сесія селищної ради

Дата: 31.07.2023 17:50
Кількість переглядів: 286

Фото без опису

У понеділок, 31 липня, відбулася чергова сесія Новопразької селищної ради. Депутати розглянули зміни до місцевих програм, відкоригували бюджет, затвердили програму підтримки захисників та ухвалили низку рішень у сфері земельних відносин.

Селищна рада затвердила комплексну програму підтримки учасників бойових дій, ветеранів війни, захисників і захисниць України та членів їхніх сімей, а також сімей загиблих, безвісти зниклих за особливих обставин, які перебувають в полоні, та вшанування пам’яті загиблих воїнів. Програма розрахована на 2023-2026 роки. Раніше її підтримав виконком.

Комплексна програма передбачає надання соціальної, психологічної та фінансової підтримки від громади. Одноразову матеріальну допомогу зможуть отримати демобілізовані воїни, поранені, сім’ї загиблих, у тому числі на поховання, родини захисників і захисниць, які зникли безвісти чи  перебувають у полоні.

Щороку громада допомагатиме коштами на придбання твердого палива та природного газу сім’ям загиблих, надаватиме фінансову підтримку дітям та матерям загиблих, поранених, зниклих безвісти чи полонених, а також усім оборонцям до Дня захисника. Родини загиблих воїнів зможуть отримати по сто тисяч гривень на придбання будівельних матеріалів, а селищна рада сприятиме в отриманні земельних ділянок у громаді. Діти захисників і захисниць безкоштовно харчуватимуться у дитсадках і школах, навчатимуться у музичній школі. Ветеранський хаб сприятиме отриманню психологічної, медичної допомоги, технічних засобів реабілітації тощо.

У програмі велику увагу приділи вшануванню пам’яті загиблих воїнів. За ініціативи громадськості відбуватиметься перейменування вулиць чи присвоєння імені героя навчальним закладам, встановлення пам’ятних знаків та облаштування алей слави. Із захисниками організовуватимуть зустрічі, виставки, інші просвітницькі заходи. Фінансуватиметься комплексна програма із бюджету Новопразької громади.

Фото без опису

Депутати також погодили створення заповідного урочища місцевого значення  «Суха Балка» площею 200 га на території Новопразької громади. На сесії надали дозвіл на розробку земельної документації для його організації і встановлення меж. До переліку використання коштів Фонду охорони навколишнього природного середовища громади внесли відповідні зміни.

Зазнала змін і програма благоустрою населених пунктів Новопразької громади на 2023 рік щодо обсягів фінансування на поточний ремонт та реконструкцію водопровідних мереж. Також депутати відкоригували програму розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель.

На сесії затвердили акти приймання-передачі будівлі й майна Пантазіївського фельдшерського пункту та майна Веселківського  фельдшерського пункту від Знам’янського районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

Звично багато земельних питань розглянули депутати: про розробку проєктів землеустрою, передачу ділянок у власність, надання в оренду тощо. Також вирішили провести інвентаризацію земель для ведення лісового господарства на території Пантазіївського старостинського округу.

Депутати затвердили звіт про виконання селищного бюджету за перше півріччя 2023 року та внесли необхідні зміни до бюджету. Зокрема, виділили кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт котельні у дитсадку «Сонечко», проєкту для інвентаризації земель лісогосподарського призначення, технічної документації для встановлення меж громади та майбутнього заповідного урочища, а також на оплату комунальних послуг.

Загалом на сесії селищна рада ухвалила 27 рішень із різних сфер життя громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь