НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підтримка родин захисників, бюджет і земля: відбулася сесія селищної ради

Дата: 09.06.2023 16:05
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

Чергова сесія Новопразької селищної ради відбулася у п’ятницю, 9 червня, у багатофункціональній залі музичної школи. Депутати розглянули низку земельних питань, зміни до бюджету та програм громади, затвердили фінансову підтримку.

Новопразька громада продовжує підтримувати оборонців країни, котрі воюють проти російського терору, та їхні родини. Тому на сесії селищна рада звільнила від плати за харчування у дитячих садочках дітей, чиї батьки призвані на службу по мобілізації, а в школах встановила для них одноразове гаряче харчування за рахунок селищного бюджету. Також депутати внесли зміни до програми фінансової підтримки військових частин ЗСУ, територіальної оборони та Нацгвардії на 2022 – 2023 роки, необхідні для виділення коштів на закупівлю авіаційного комплексу для спецпризначенців. 

На сесії затвердили програму фінансової підтримки комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Олександрії», який надає послуги населенню Новопразької громади, та підтримки Олександрійської районної ради. У змінах до бюджету громади передбачили кошти на зазначену підтримку.

Фото без опису

Під час корегування селищного бюджету депутати також виділили кошти на потреби закладів освіти громади, а саме на поточний ремонт Новопразької філії, паспортизацію колодязів Новопразького ліцею №1, виготовлення проєкту на облаштування найпростішого укриття у Новопразькій та Пантазіївській філіях, та в дитячому садочку «Сонечко». Окрім того, у бюджеті передбачили кошти на послуги з поточного ремонту та обстеження свердловин №4 та №7, фінансову підтримку КП «Новопразьке комунальне підприємство», КП «Благоустрій Новопразької громади» тощо.

Для покращення ефективності управління державним майном Новопразька селищна рада вирішила прийняти від ДСНС-ників на баланс громади автомобілі, які використовує у своїй роботі місцева пожежна команда, та утворила комісію для передавання.

Щоб забезпечити безперебійне постачання якісною питною водою мешканців населених пунктів громади, у комунальну власність селищної ради прийняли водопровідні мережі та споруди ПАТ «Шарівське».

Значну частину порядку денного засідання сесії склали питання земельних відносин. Селищна рада надала дозволи на розробку проєктів землеустрою, затвердила технічну документацію, ухвалила рішення про проведення земельних торгів тощо.

Загалом на пленарному засіданні сорок третьої сесії розглянули 37 питань із різних сфер життя громади. Усі знайшли підтримку депутатів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь