НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді відбувся благодійний мистецький захід на підтримку воїнів-земляків

Дата: 20.05.2023 21:12
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

20 травня у центрі Нової Праги відбувся великий благодійний захід. Вчетверте у громаді проводиться День вуличної музики, і вже другий рік поспіль головною метою його є благодійність на підтримку захисників, а також єднання громадськості, підняття духу опору і настрою жителів та гостей за допомогою музики.

Цьогоріч був оголошений  збір на прохання нашого земляка,  що знаходиться "на нулі". Там важка військова техніка потребує ремонту і заміни коліс, щоб військові мали можливість виконувати бойові завдання. 

Фото без опису

День вуличної музики перетворився на справжній фестиваль із різними цікавинками та локаціями. На «Музичному майданчику» своїми музичними й вокальними виступами захоплювали учні та викладачі дитячої музичної школи, таланти демонстрували аматори клубних закладів культури. Серед запрошених артистів захоплення викликали відомі у всьому світі земляки та гості. Загалом музиканти виконали 34 художніх номери.

Фото без опису

На локації «Атмосфера дива» можна було помилуватися старовинними рушниками зібраними у виставку «Мелодії українського рушника», замовити патріотичний малюнок на обличчі, придбати сувеніри, виготовлені вихованцями будинку дитячої та юнацької творчості, народними майстрами громади.

Фото без опису

Пограти у цікаві вікторини запрошували на локації «Щасливе дитинство», створеній  бібліотекарями. Там же можна було зробити селфі на фоні музичної фотозони.

На локації «Донатимо на перемогу» пропонували придбати фото, що були зроблені попередньо у День вишиванки. А вже на «Станції гастрономічній» на учасників заходу чекало різноманіття смакоти від господинь громади. До створення цієї локації долучилися трудові колективи закладів освіти та культури. 

Фото без опису

На кожній локації було розміщено прозору скриньку, куди гості свята донатили за смаколики, фото, вироби декоративно-ужиткового мистецтва, музику й інше. 

Фото без опису

Наприкінці заходу, після виконання фінальної авторської пісні із символічною назвою «Перемога»,  оголосили результати благодійного збору, що склав 33 000 грн. На ці кошти буде виконано запит захисників, придбано та передано необхідні матеріали, а за результатом прозвітовано перед тими, хто не пошкодував своїх грошей на благородну ціль. 

Фото без опису

Висловлюємо щиру вдячність кожному і кожній, хто долучився до організації та проведення цього благодійного мистецького заходу. Таку згуртовану, міцну, талановиту, щедру та духовну націю жоден окупант не здолає. Разом переможемо!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь