НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Звернення голови громади з нагоди Дня пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2023 09:45
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Шановні жителі громади!

8 травня Україна разом з усією Європою відзначає День пам’яті та примирення. У цей день ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Друга світова війна стала одним із найжорстокіших збройних конфліктів в історії людства. Цей день присвячений пам’яті мільйонів людей, які загинули на її фронтах та під час бомбардувань, побували у полоні, концтаборі чи зникли безвісти за роки війни.

Саме 8 травня більшість країн Європи відзначає також День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на згадку про акт беззастережної капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року. Український народ зробив визначний внесок у цю перемогу. Тому сьогодні ми вшановуємо пам’ять наших ветеранів та їхні подвиги у боротьбі з нацистами.

На жаль, зараз історія повторюється. Другий рік поспіль українці борються проти рашизму, який нічим не відрізняється від нацизму. Воєнні злочини, знущання з мирного населення, терор та цілковита відсутність людяності – все це демонструє росія сьогодні на українській землі, як колись нацисти. Але спільними зусиллями цивілізованого світу путінський режим буде покараний, як і гітлерівський.

Тож пам’ятаємо про усіх загиблих та дякуємо нашим захисникам. Віримо у перемогу!

Богдан Куруп, голова Новопразької громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь