НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Молодіжні діалоги участі: у громаді обирали ідеї для майбутнього проєкту

Дата: 01.05.2023 09:41
Кількість переглядів: 238

Фото без опису

Новопразька громада реалізує молодіжний проєкт за підтримки програми DOBRE («Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»). Першим кроком на шляху до цього стали Молодіжні діалоги участі, які відбулися 29 квітня у приміщенні музичної школи.

Молодіжні діалоги участі об’єднали молодь різного віку, бібліотекарів, вчителів, працівників будинків культури громади та представників ГО «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”». Громадська організація є виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні», компоненту програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) на Кіровоградщині.

Фото без опису

Разом із новопразькою молоддю представники «Хмарочосу» влаштували “ідейний штурм”. Напрацювали 10 ідей для молодіжного проєкту, який у майбутньому реалізують на території Новопразької громади.

Ідеї цікаві та різноманітні. Більшість із них пов’язані зі спортом та відпочинком. Молодь громади хотіла б облаштувати спортивний комплекс із волейбольним майданчиком та тенісним кортом. Інша спортивна ідея – роллердром та скеледром. Пропонували також покращити інфраструктуру паркової зони для відпочинку у вечірній час, встановивши лавки та альтанки з пунктами зарядки для мобільних пристроїв і Wi-Fi.

Фото без опису

Для відпочинку на природі учасники діалогів запропонували втілити проєкт «Вечірня ватра», а саме придбати спорядження для кемпінгу, щоб збирати молодь у теплу пору року і влаштовувати тематичні обговорення біля багаття. Дотична ідея – обладнання для мобільного кінотеатру, яке може подорожувати по всій громаді та урізноманітнити відпочинок молоді.

Фото без опису

Любителі онлайн-ігор хочуть відкрити у громаді геймерську кімнату. Вона може бути місцем, де молоді люди не просто розважатимуться, а розвиватимуть популярний нині кіберспорт.

Є бажання створити фотостудію, яка матиме все необхідне обладнання для навчання мистецтву фотографії. А більш дорослі представники молодого покоління хотіли б мати ігрову кімнату для дітей, де за ними доглянуть, доки батьки займаються терміновими справами.

Фото без опису

На наступному етапі реалізації молодіжного проєкту із 10 напрацьованих ідей оберуть три, а потім – одну, яку громада і втілить у життя за підтримки програми DOBRE.

Фото без опису

Фото: «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь