НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підтримка військових, соціальні послуги, земля: відбулася сесія селищної ради

Дата: 20.02.2023 14:36
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

У понеділок, 20 лютого, відбулася чергова сесія Новопразької селищної ради.

На початку сесії голова громади Богдан Куруп зауважив, що останніми днями деякі депутати селищної ради розповсюджують в інформаційному просторі неправдиву інформацію про закриття медичних закладів на території Новопразької громади, порушуючи тим самим спокій її жителів. Голова поінформував, що зараз відбувається реорганізація медичних закладів відповідно до рішення Олександрійської міської ради. Однак всі амбулаторії, ФАПи, пункти здоров’я на території Новопразької громади працюють і будуть працювати у звичному режимі, а всі медичні працівники і надалі продовжать надавати послуги жителям. Процес реорганізації закладів  здоров’я не вплине на обслуговування пацієнтів, тому не варто поширювати недостовірні чутки.

Під час сесії депутати внесли зміни до програми фінансової підтримки військових частин ЗСУ, територіальної оборони та Національної Гвардії на 2022-2023. Своїм рішення передбачили виділення коштів з бюджету громади для придбання безпілотного авіаційного комплексу для окремого загону спецпризначення Нацгвардії України.

Селищна рада затвердила оновлений перелік адміністративних послуг, які можна отримати у Центрі надання адміністративних послуг Новопразької громади та у спеціалістів на віддалених робочих місця в Пантазіївці та Шарівці. Окремо погодили тарифи на платні послуги Центру надання соціальних послуг. До таких належать санітарно-гігієнічні заходи за місцем проживання, різноманітна допомога у веденні домашнього господарства, виклик лікаря чи написання листів, допомога в оформленні документів та в пересуванні, прибирання, прання, догляд за присадибною ділянкою тощо.

Фото без опису

Також депутати ухвалили звіт про виконання бюджету Новопразької громади за минулий рік та внесли зміни до цьогорічного кошторису. Зокрема, виділили кошти на заробітні плати педагогам та фахівцям, котрі займаються з дітьми, що мають особливі освітні потреби. Частину коштів спрямували на будматеріали та поточний ремонт пошти у Новій Празі, виділили підтримку на забезпечення роботи пожежної охорони і реконструкцію водопровідних мереж.

Для зміцнення матеріально-технічної бази, своєчасної виплати зарплат тощо затвердили програму фінансової підтримки комунального підприємства «Благоустрій».

Новопразьке комунальне підприємство за рішенням сесії отримало у господарче відання три дизельні генератори, які громада залучала завдяки співпраці з міжнародною організацією Global Communities. Їх використовуватимуть для безперервного забезпечення жителів водою під час погодинних відключень електроенергії.

Багато земельних питань розглянули на черговій сесії. Вони стосувалися дозволів на розробку технічної документації та проєктів землеустрою, оренди землі для сінокосіння, випасання худоби, городництва, ведення сільськогосподарського виробництва, передачі у власність ділянок для будівництва житлового будинку тощо.

Новопразькому ліцею №2 погодили списання аварійних дерев, які знаходяться на території закладу, а Новопразькому ліцею №1 – на списання котла.

Загалом депутати розглянули під час сесії та ухвалили 31 рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь