НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька бібліотека допомагає родинам за підтримки ЮНІСЕФ

Дата: 13.02.2023 13:55
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

Війна змусила тисячі українців залишити їхні домівки, тікаючи від окупації та смерті. Понад пів тисячі людей знайшли прихисток на території Новопразької громади.

Підтримати дітлахів та їхніх батьків у цей нелегкий час вирішили бібліотекарі громади. Новопразька публічна бібліотека долучилася до проєкту "Швидке реагування для підтримки дітей та їх сімей, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від війни в Україні". Проєкт реалізується благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). У Кіровоградській області його впроваджує обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського.

У рамках проєкту Новопразька публічна бібліотека створила батьківський клуб під назвою «Ми разом!». Він об’єднав дітей громади та їхніх батьків для спілкування, обговорення психологічних та соціальних проблем, обміну досвідом, пошуку шляхів розв'язання проблем, що виникають під час війни.

Фото без опису

Батьківський клуб успішно функціонує та проводить щотижневі засідання на різноманітні теми. Батьки обговорюють, як допомогти дітям впоратися зі стресом, своєчасно розпізнати та запобігти проявам насилля в сім’ї, запобігти вигоранню дорослих, розвивати здібності дитини та багато інших тем.

Доки батьки спілкуються, малеча бере участь у майстер-класах, квестах, вікторинах та іграх, що розвивають. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) допомагає учасникам проєкту матеріалами для занять та пізнавально-розважальними іграми.

Фото без опису

Разом з тим новопразькі бібліотекарі приділяють увагу спільним заходам дітей та батьків, що допомагає їм краще пізнати один одного і зміцнити родинні зв’язки.

Новопразька публічна бібліотека запрошує усіх охочих відвідати батьківський клуб. Засідання проводяться щосереди о 13:30.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь