НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Профілактика, контроль та боротьба зі злочинністю: як працювали поліцейські офіцери громади

Дата: 29.12.2022 09:11
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

Довіра жителів до поліцейських офіцерів Новопразької громади зростає – звернень стає більше. У 2022 році офіцери Ярослав Руденко та Сергій Колісникович отримали понад сотню викликів та розглянули більше ніж п'ятсот звернень громадян. Поліцейські офіцери громади прозвітували про свою роботу за рік.

Основну роботу поліцейські громади зосередили на профілактиці правопорушень. Задля протидії домашньому насиллю перевіряли жителів, котрі раніше вчиняли жорстокі дії щодо рідних та близьких. Тим, хто підіймав руку на родину, виписали 25 адмінпротоколів та направили до суду. Виявили та взяли на облік 4 кривдників.

У взаємодії із органами селищної ради офіцери проводили профілактичні бесіди з сім’ями, що опинилися у складних життєвих обставинах. Разом із соціальними працівниками здійснили за рік 185 виїздів у ці родини.

Не оминули своєю увагою поліцейські й молодь громади. Спілкуючись зі школярами, розповідали про правила дорожнього руху, дотримання правил громадського порядку, протидію булінгу та домашньому насиллю.

Фото без опису

Не менш важливою функцією поліцейських офіцерів громади був і залишається контроль за дотримання правил правопорядку. Тож під час патрулювання правоохоронці не лише спілкувалися з жителями, а й притягнули деяких з них до відповідальності за порушення правил. Зокрема, склали 8 адміністративних протоколів за спалювання сухої трави, сміття, листя, 4 – за паління у заборонених місцях, 4 – за дрібне хуліганство, 3 – за порушення карантинних обмежень та 1 – за виготовлення і зберігання самогону на території громади. Але найбільше порушень офіцери зареєстрували у вигляді розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях та появи у людному місці в стані сп’яніння – 20 випадків.

Фото без опису

Впродовж усього року офіцери слідкували за дотриманням правил дорожнього руху на дорогах Новопразької громади. Зафіксували порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломам (7 адмінпротоколів), перевищення швидкості та проїзд на заборонений сигнал (15), керування транспортом без документів (11) та спричинення ДТП (2). Разом з групами реагування патрульної поліції та патрульної поліції м. Кропивницького офіцери громади влаштовували нічні патрулювання, які дозволили притягнути до відповідальності 19 водіїв, що керували транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Усіх любителів їздити напідпитку суд на рік позбавив прав.

Фото без опису

Ще одним пріоритетним напрямком роботи офіцерів Сергія Колісниковича та Ярослава Руденка протягом 2022 року була боротьба зі злочинністю. Завдяки постійному патрулюванню та спілкуванню з жителями поліцейські виявили 27 фактів вирубки лісу та зелених насаджень.

За рік на території громади сталося 18 випадків нанесення тілесних ушкоджень. Офіцери зуміли встановити 14 осіб, винних у цих злочинах. Не обійшлося і без крадіжок. Однак завдяки відпрацюванням поліцейських громади вдалося затримати злочинців, що вчинили 6 з 13 крадіжок. За матеріалами, зібраними правоохоронцями Новопразької громади, відкрито чотири кримінальні провадження. Також вони самостійно розкрили чотири злочини.

Та, мабуть, одним із найкращих показників, який демонструє обізнаність офіцерів із життям громади та ефективну комунікацію з її жителями, є те, що поліцейські оперативно розшукали п’ятеро зниклих людей, у тому числі дітей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь