НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Питання – відповідь Чи мають зареєстровані безробітні повідомляти центр зайнятості про виїзд за кордон?

Дата: 23.11.2022 10:42
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Так, мають.

Це передбачено нормою статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (із змінами) – у разі виїзду за межі України зареєстрований безробітний зобовязаний повідомити про це центр зайнятості (філію обласного центру зайнятості).

Водночас, слід враховувати, що відповідно до пункту 3-3 прикінцевих положень вказаного Закону виплата допомоги по безробіттю припиняється з 31-го календарного дня від дня перетину зареєстрованим безробітним державного кордону України (у разі безперервного перебування за кордоном понад 30 календарних днів; норма застосовується під час дії воєнного стану).

Крім того, з 29 жовтня 2022 року набрали чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення», які передбачають, що зареєстрований безробітний зобовязаний інформувати карєрного радника протягом 3-х робочих днів про виїзд за межі України (зміни до статті 44). Неповідомлення про такий виїзд є підставою для припинення реєстрації безробітного (зміни до статті 45). Ці зміни діють у воєнний та мирний час.

Слід також враховувати, що навіть за умови повідомлення про виїзд за межі України, реєстрація безробітного припиняється у разі перебування зареєстрованого безробітного у період реєстрації за межами України одноразово понад 14 календарних днів або сукупно понад 60 календарних днів протягом року (крім документально підтверджених випадків, пов’язаних з виїздом зареєстрованого безробітного за кордон на лікування (у тому числі членів його сім’ї) або у зв’язку із смертю близьких родичів, нещасним випадком, що стався за кордоном із зареєстрованим безробітним або членами його сім’ї, відсутністю транспортного сполучення та можливості повернення в Україну у зв’язку з карантином, надзвичайною ситуацією, надзвичайним станом або іншими обмежувальними заходами, що введені країною або транспортною компанією).

Є питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут: https://cutt.ly/VNiez6n 

Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь