НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Турбота про дітей: у Новопразькій громаді працюватиме вихователь безпеки

Дата: 17.10.2022 12:00
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

Поводження із вибухонебезпечними речовинами, правила дорожнього руху, психологічний комфорт у колективі – все це та багато іншого у полі зору вихователя безпеки. Віднедавна свого спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі отримала Новопразька громада.

Вихователем безпеки стала Ірина Коханова. Вона має педагогічну освіту, досвід роботи психолога, керівника служби у справах дітей. Все своє професійне життя Ірина присвятила дітям, тож потурбуватися про їхню безпеку вважає своїм найголовнішим завданням. Тим паче, що нова спеціалізація буде частиною її обов’язків начальника служби у справах дітей Новопразької селищної ради.

На своїй посаді вихователь безпеки має створити освітнє середовище, де діти почуватимуться дійсно захищеними. Задля цього вона не лише проводитиме профілактичні бесіди з учнями, а й забезпечуватиме координацію між освітянами, представниками поліції, служби з надзвичайних ситуацій та керівництвом громади.

Відповідні знання та навички Ірина Коханова отримала під час навчання за професійною програмою на базі Національної академії внутрішніх справ. Заняття для майбутніх спеціалістів з безпеки у школі проводили викладачі академії, фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій, представники Національної поліції та Міністерства освіти й науки України. Завершивши навчання, вихователі складали іспити, щоб отримати сертифікат вихователя.

Фото без опису

Після навчання у Новопразькій громаді відбувся круглий стіл за участі  правоохоронців, надзвичайників, керівництва громади, директорів навчальних закладів, де впроваджуватиметься інноваційний проєкт. Разом із новим вихователем усі учасники напрацювали план дій щодо створення безпечного середовища для школярів.

Фото без опису

Втілювати план у життя вихователю громади доводиться поки що в онлайн-форматі, адже діти через війну навчаються дистанційно.

Пілотний проєкт «Вихователь безпеки» впроваджується у рамках меморандуму про співпрацю та партнерство між Новопразькою громадою та поліцією, службою з надзвичайних ситуацій, департаментом освіти області. Проєкт охопить два навчальних заклади громади: Новопразький ліцей №1 та Новопразький ліцей №2.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь