НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Допомога теробороні та вітання волонтерам: відбулася сесія селищної ради

Дата: 25.08.2022 14:32
Кількість переглядів: 728

Фото без опису

У Новопразькій громаді нагородили волонтерів, розподілили кошти бюджету, впорядкували земельні питання та визначилися з вартістю навчання дітей у музичній школі. Все це відбулося під час чергової сесії Новопразької селищної ради у четвер, 25 серпня.

На початку засідання голова громади Богдан Куруп та секретар селищної ради Василь Гейко вручили грамоти волонтерам новопразького центру «НадіяЄ» від імені військової адміністрації та подякували за їхню щоденну турботу про потреби військових і переселенців.

Фото без опису

Затим депутати розглянули нагальні питання, що стосуються життя громади. Зокрема, внесли зміни до місцевої програми фінансової підтримки військових частин ЗСУ, підрозділів терборони та Нацгвардії 2022-2023 роки. У змінах передбачили фінансування поточного ремонту військової частини А7341 Сил територіальної оборони України. З бюджету громади на ці потреби виділили 71 тисячу гривень.

Також депутати передбачили кошти для захисту школярів Шарівки та стабільного функціонування Новопразького ліцею №1. У Шарівському ліцеї коштом громади відремонтують протирадіаційне укриття. На ремонт виділили 250 000 гривень. У Новопразькому ліцеї №1 приведуть до ладу котельню за 147 000 гривень бюджетних коштів.

Фото без опису

На сесії затвердили чисельність та щомісячний розмір батьківської плати за навчання дітей у Новопразькій дитячій музичній школі. З нового навчального року у музичній школі зможуть займатися до 65 дітей. Батькам доведеться платити за навчання у класі:

•         фортепіано – 100,00 грн;                   

•         сольного співу – 100,00 грн;             

•         скрипки – 90,00 грн;                                                                 

•         духових та ударних інструментів – 90,00 гривень.

Звільнили від батьківської плати дітей-сиріт, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, родини учасників АТО, дітей загиблих героїв, переселенців,  переможців обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів та дітей військовослужбовців, які захищають країну на війні проти росії. На 50% зменшили оплату за навчання дітей, що опановують одразу 2 музичних інструментах, та тим родинам, у яких дві дитини одночасно займаються у музичній школі.

Як завжди, депутати приділили увагу проєктам рішень у сфері земельних відносин. Крім того, виділили кошти на заробітну плату місцевій пожежній команді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь