НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підтримка військових та переселенців у полі зору виконкому громади

Дата: 25.07.2022 14:13
Кількість переглядів: 961

Фото без опису

Виконавчий комітет Новопразької селищної ради провів своє чергове засідання 25 липня 2022 року. Комітет зосередив свою увагу на підтримці українських військових, вимушених переселенців, котрі оселилися у громаді, та жителів, що потребують фінансової допомоги. 

На засіданні виконком запропонував Новопразькій селищній раді затвердити програму фінансової підтримки військових частин ЗСУ, Нацгвардії України та військ тероборони. Програма покликана покращити обороноздатність країни та умови служби військових. Зокрема в рамках цієї програми Новопразька громада допомагатиме у відновленні транспортних засобів для спецпризначенців.

Своїм рішенням виконавчий комітет затвердив порядок відшкодування витрат вимушеним переселенцям за сплату адміністративного збору для оформлення паспорта громадянина України. Люди, котрі втратили документи, тікаючи від війни, і знайшли тимчасову домівку на території Новопразької громади, зможуть оформити чи обміняти паспорт у місцевому ЦНАПі і отримати з бюджету громади фінансування витрат за обов’язковий адміністративний збір відповідно до затвердженого порядку.

Порядок отримання, розподілу, використання та видачі гуманітарної допомоги також ухвалив виконком. У рішенні зазначили, хто може бути отримувачем гуманітарної допомоги на території громади, а також сформували робочу групу, яка займатиметься усіма практичними питаннями розподілу та видачі допомоги.

Фінансову підтримку від громади продовжують отримувати жителі, які потребують термінового лікування. Виконком погодив одноразову допомогу ще трьом мешканцям.

Окрім того, виконком розглянув показники виконання бюджету громади за перше півріччя 2022 року та вирішив винести звіт на затвердження селищної ради. Ще одним рішення члени комітету надали згоду на зарахування на квартирний облік дитини, позбавленої батьківського піклування, котра не має власного житла.

Загалом виконком розглянув та підтримав 6 питань порядку денного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь