НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Учениці Новопразького ліцею підкорили конкурс імені Тараса Шевченка

Дата: 21.07.2022 08:32
Кількість переглядів: 1501

Новопразький ліцей №1(колишній Новопразький НВК) цьогоріч одразу має двох призерок Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Дві учениці закладу здобули призові місця у фінальному змаганні.

Друге місце конкурсу здобула Ангеліна Бугайова, а третю сходинку посіла Надія Силенко. Дівчата здобули високий результат завдяки підготовці та підтримці своєї вчительки української мови та літератури Наталії Бугайової.

Змагання відбулися ще у мирній Україні на початку лютого, але через війну імена переможців та призерів стали відомі лише зараз.

Фінальний етап щорічного конкурсу на знання творчості Кобзаря приймали одночасно усі обласні центри та місто Київ. Участь у ньому взяли 635 школярів, учнів училищ, профліцеїв, студентів з усієї України.

Конкурсантам довелося проявити не лише свої знання, а й творче мислення, показати сучасне розуміння творів Шевченка. Завдань на конкурсі було багато. Учасники змагань мали придумати ідею для власного каналу ТікТок на тему творчості Кобзаря, який би сподобався одноліткам. Інші готували програму квесту по місцях, пов’язаним із життям Шевченка. Було завдання створити короткий сценарій моновистави на основі життєвого шляху поета та  проєкт книжки коміксів про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка. Ці та інші завдання розподіли між школярами та студентами й дозволили конкурсантам подати поета незвично і по-новому.

Після завершення змагань творчі роботи учасників надіслали до Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», яка і визначила призерів і переможців.

Вітаємо учениць Новопразького ліцею №1 та їхнього вчителя із високими досягненнями! Так тримати! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь