НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді переселенці отримають допомогу від ООН

Дата: 08.07.2022 18:01
Кількість переглядів: 749

У п’ятницю, 8 липня, у Новій Празі побували представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Вони реєстрували для отримання грошової допомоги від ООН  вимушених переселенців, котрі переїхали до громади, тікаючи від війни.

Реєстрація відбувалася у приміщенні Новопразької музичної школи. Мобільна бригада УВКБ ООН з 9:00 ранку до 17:00 години поспілкувалася з переселенцями та зареєструвала тих, хто найбільше потребує фінансової підтримки.

Для підвезення вимушених переселенців із Пантазіївського та Шарівського старостинських округів до Нової Праги селищна рада організувала автобус.

Відповідно до критеріїв УВКБ ООН мобільна бригада реєструвала на отримання коштів неповні сім’ї з дітьми до 18 років, які втратили родинні зв’язки через війну, осіб похилого віку старше 60 років, котрі опікують неповнолітніми дітьми, родини, що мають у складі студентів денної форми навчання віком до 23 років, родини, що мають дітей з інвалідністю та прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу чи розлученими з батьками.

Протягом дня представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців зареєстрували на території Новопразької громади 211 осіб для отримання грошової допомоги.

Після реєстрації вимушені переселенці матимуть змогу одержати від ООН по 2200 гривень на кожного члена родини протягом 3 місяців.

Однак навіть ті переселенці, котрі не відповідали критеріям для отримання фінансової підтримки, отримали безкоштовну юридичну допомогу від представників мобільної бригади УВКБ ООН.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь