НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Випускниці Новопразького НВК здобули золоті медалі

Дата: 24.06.2022 13:29
Кількість переглядів: 955

Новопразька громада цьогоріч має одразу двох золотих медалісток. Випускниці одинадцятого класу Новопразького НВК Дар’я Руда та Олена Годлевська отримали найвищі відзнаки за свої здобутки у навчанні, дослідницькій роботі та активне шкільне життя.

Дарія Руда – місцева. Дівчина цікавиться науково-дослідною роботою, п’ять років займалася у шкільному науковому товаристві «Сузір’я» і неодноразово брала участь у різноманітних учнівських олімпіадах, конкурсах обласного та всеукраїнського рівня.

У скарбничці здобутків Даші – 2 місце в конкурсі «POLYTECO Україна 2018-2019», 3 місце у ІІІ етапі конкурсу-захисту Малої академії Наук України у  2020 році. У 2018 році дівчина перемогла у Всеукраїнському  конкурсі-виставці «Майбутнє України». Наступного року випускниця Новопразького НВК здобула перемогу у конкурсі МАН зі своєю роботою про застосування   мікроконтролера Аrduino  для контролю за показниками серцево-судинної системи учнів на уроках фізкультури. А минулого року Даша Руда виборола перше місце у Всеукраїнському конкурсі-захисті конкурсі МАН з проєктом про використання арт-терапії для стимулювання позитивних емоцій у дітей з розладами аутичного спектра та стала лауреатом президентської стипендії.

Олена Годлевська до Новопразької громади приїхала нещодавно. Дівчина навчалася у Волноваській школі Донецької області. Але війна зруйнувала і школу, і звичне життя дівчини. Родина Олени знайшла прихисток у Новопразькій громаді, де випускниця продовжила навчання у Новопразькому навчально-виховному комплексі.

Олена завжди була активною ученицею, брала участь в учнівських олімпіадах, здобула ІІІ місце у ІІ етапі олімпіад з історії, фізики та математики. Дівчина любить вивчати українську мову та літературу: у різні роки виборювала 1, 2 та 3 місця  у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, була учасницею Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  імені Т.Г.Шевченка. У рідній Волноваській школі дівчина активно займалась шкільним життям, була головою учнівського самоврядування. А ще Олена мріє видати власну збірку творів, присвячену Україні, своїй сім’ї та рідній Волновасі.

Обидві випускниці мають чимало планів на майбутнє. Новопразька громада вітає розумниць, їхніх батьків та вчителів, які допомогли здобути золоті медалі, та на згадку про цю небуденну подію подарувала дівчатам ювелірні прикраси.

Бажаємо випускницям успіхів у дорослому житті!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь