НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Депутати Новопразької громади закликали заборонити московську церкву

Дата: 23.05.2022 14:20
Кількість переглядів: 1046

Фото без опису

Депутати Новопразької селищної ради звернулися до президента, прем’єр-міністра та Верховної Ради України із закликом заборонити діяльність Української Православної Церкви московського патріархату. Відповідне рішення ухвалили на сесії селищної ради, яка відбулася у понеділок, 23 травня.

На сесії депутати підтримали звернення до верхівки української влади з проханням невідкладно прийняти рішення про заборону діяльності на території України та скасування державної реєстрації УПЦ МП.

У своєму зверненні депутати Новопразької селищної ради наголошують на тому, що православна церква московського патріархату довгий час була інструментом пропаганди «руського міра» в Україні. Зараз, коли кожного дня у боротьбі проти російської агресії гинуть українські воїни та мирні жителі, не має бути жодного зв’язку з росією та її церквою.

Фото без опису

На сесії також внесли зміни до бюджету та програми економічного і соціального розвитку Новопразької громади. Депутати виділили майже 400 000 гривень для підтримки медичної галузі первинного та вторинного рівнів. Понад 400 тисяч гривень додали для фінансування заробітних плат педагогічних працівників громади. Передбачили необхідні кошти на придбання твердого палива та скрапленого газу для сімей загиблих учасників АТО/ООС. Ще 335 тисяч гривень депутати виділили на підтримку діяльності добровольчого формування територіальної громади.

Загалом на сесії депутати ухвали чотири рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь