НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Звернення голови громади з нагоди Дня пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2022 09:32
Кількість переглядів: 858

Фото без опису

Шановні жителі Новопразької громади!

8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення.

У цей день ми згадуємо жертв Другої світової війни, яка стала найкровопролитнішим випробуванням для людства, забравши від 50 до 80 мільйонів життя людей. Вісім з них – українці та представники інших національностей, що проживали в той час на території нашої країни.

Це страшні цифри. Тому вже багато років поспіль у цей день ми говорили: «Ніколи знову!». З вірою у те, що трагедія Другої світової не повториться. Але ці слова мали значення для цивілізованого світу, а не для московської орди, яка вирішила повторити ті жахіття і посунула на Україну залізною силою, яку нарощувала роками для війни, не для миру.

У цей день шануємо воїнів, які не пожалкували свого життя тоді і не жалкують зараз. Сьогодні день пам’яті про загиблих у Другій світовій війні, на жаль, пов’язаний невідворотно з героями сучасної війни, які гинуть під обстрілами російських військ.

Ми пам’ятаємо кожного і кожну, котрі віддали найдорожче, щоб ми сьогодні могли жити і радіти весні. На жаль, не під мирним небом, але з вірою у перемогу. Все буде Україна! Пам’ятаємо!

Богдан Куруп, голова Новопразької громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь