НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

«Великодня паска єднання»: жителі громади діляться частинкою свого тепла

Дата: 22.04.2022 19:27
Кількість переглядів: 860

З початку війни жителі Новопразької громади не покладаючи рук роблять все, щоб забезпечити надійність другого фронту. У тісній співпраці небайдужі люди, волонтери, соціальні служби громади, заклади освіти, КП «Новопразьке» приймають, розміщують, внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих чи просто вщент зруйнованих населених пунктів країни, забезпечуючи усім необхідним.

Станом на 21.04.2022 року на території Новопразької громади перебуває майже 500 внутрішньо переміщених осіб, переважно це особи похилого віку та жінки з дітьми. Кожному з вимушених переселенців надається інформування з приводу оформлення довідок ВПО, отримання відповідних виплат та гуманітарної допомоги. Особам, які не мають в нашій громаді родичів чи знайомих, а таких людей більшість, надається допомога з поселенням у приватних жилих приміщеннях. За весь час війни через нашу громаду проїхали тисячі вимушених переселенців, жителі Нової Праги готували для бажаючих гарячі обіди, близько чотирьохсот з них залишалися на ночівлю, зокрема, в Новопразькій спеціалізованій школі-інтернаті, Шарівському НВК, Новопразькому НВО, дитячому садку «Рукавичка», працівники яких проявляють гостинність та турботу, а ще смачно годують гостей.

Зараз на території проживає 139 дітей, з них 46 дітей дошкільного віку та немовлят. Інші – школярі і студенти. 19 здобувачів освіти приєдналися до навчання у школах Новопразької селищної ради із використанням технологій дистанційного навчання.

На базі Новопразької дитячої музичної школи діє Консультаційний пункт, де люди, які постраждали від війни та відчувають тривогу на тлі подій війни, можуть отримати психологічну допомогу і підтримку.

Організовано кілька точок збору благодійної допомоги в різних населених пунктах громади, куди місцеві жителі приносять продукти харчування, одяг, засоби гігієни та речі першої необхідності для вимушених переселенців із гарячих точок бойових дій та для захисників, які відбивають військову агресію російських окупантів. Кожного тижня відправляється гуманітарна допомога для наших захисників на передову, формуванню територіальної оборони, жителям постраждалих від війни територій. Наш волонтерський центр «НадіяЄ!», волонтери Нової Праги, Пантазіївського та Шарівського старостинських округів прикладають до цього великі зусилля. Жителі громади плетуть захисні сітки, печуть та передають печиво, речі для захисників та переселенців.

Останніми днями було організовано кілька потужних благодійних акцій по збору продуктів та інших необхідних засобів, які підтримали сільгоспвиробники, підприємці, жителі громади:

зусиллями жителів громади та працівників Пантазіївського закладу дошкільної освіти «Рушничок» зібрана допомога добровольчому батальйону, який воює на Східному фронті;

працівники Новопразького НВК, дитячого садочку «Сонечко», Будинку дитячої та юнацької творчості організували, приготували і зібрали великодні подарунки, продукти, гроші для ЗСУ. А діти підготували обереги, малюнки та книжки творів про війну, надію на мир і віру в наших захисників, таких книжок було створено майже півтори сотні;

працівники Новопразької публічної бібліотеки, спільно із працівниками та аматорами закладів культури громади: Новопразьким СБК №1 та Новопразьким СБК №2, Гаївським СК, Шарівським СБК, Пантазіївським СБК, Квітневським СК, Світлопільським СБК, провели акцію «Великодній кошик для солдата», смаколики та обереги, виготовлені дітьми, відправилися до українських захисників;

заклади освіти та заклади культури громади підготували на передову у Миколаївську область для військових та добровольців із Олександрійського району Великодні паски та багато іншої різноманітної випічки, засоби гігієни;

наразі зусиллями волонтерської організації «НадіяЄ!» спільно із небайдужими громадянами формується гуманітарна допомога для жителів міста Новий Буг Миколаївської області;

до нашої громади надійшла допомога від Товариства червоного хреста України: засоби гігієни, постільна білизна, харчування;

у ці дні проводиться благодійна акція «Великодня паска єднання», що має на меті охопити турботою наймолодших соціально незахищених жителів громади, а саме дітей з внутрішньо переміщених родин, дітей сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю.

А всіх громадян, хто має таку можливість, закликаємо долучитися до акції – «Озирніться довкола, можливо поруч із вами мешкають люди, що не мають близької родини, перебувають у тимчасові скруті чи безпорадній старості, тяжких хворобах та гнітючій самотності, а може вашими сусідами є люди, що були вимушені залишити свої домівки через злочинні дії російських окупантів. Поділіться з цими людьми частинкою свого тепла через «Великодню паску єднання».

Велика подяка жителям Нової Праги, Шарівського та Пантазіївського старостинських округів, села Світлопіль, трудовим колективам сільськогосподарських підприємств, закладів освіти, культури, медичних закладів, підприємцям, громадським діячам, всім людям нашої громади – за небайдужість, чуйність, людяність та готовність допомогти!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь