НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підтримка переселенців та питання бюджету: відбулася сесія селищної ради

Дата: 14.04.2022 17:41
Кількість переглядів: 876

14 квітня відбулася чергова сесія Новопразької селищної ради. На засіданні депутати розглянули дев’ять питань щодо забезпечення стабільної життєдіяльності громади та ухвалили рішення, викликані реаліями війни.

Зокрема, на сесії внесли зміни до програми соціального захисту населення на 2021-2025 роки. Відтепер програма соціального захисту поширюється і на внутрішньо переміщених осіб, що прибувають до Новопразької громади.

Відповідно до програми, у громаді забезпечуватимуть постійний моніторинг та забезпечення першочергових потреб переселенців. Вона також дозволяє на час дії воєнного стану в Україні використовувати потужності харчоблоків закладів освіти для організації харчування переселенців, котрі приїжджають до громади з регіонів, охоплених війною.

За цією ж програмою сім’ї загиблих на війні захисників України та поранені під час російської агресії громадяни зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу із бюджету громади. Відповідне положення раніше затвердив виконавчий комітет селищної ради.

Депутати затвердили рішення щодо передачі залишків продуктів харчування, які залишилися у навчальних закладах Нової Праги та Пантазіївки після переведення учнів на дистанційне навчання. Харчі отримає дитячий садочок «Рукавичка» для приготування гарячого харчування для переселенців.

Окремо депутати підтримали створення у громаді програми зайнятості населення на 2022-2024 роки. Вона покликана активізувати зусилля місцевих органів влади, підприємств та підприємців, Олександрійського міськрайонного центру зайнятості для підвищення зайнятості населення у громаді.

На сесії депутати затвердили звіт про виконання бюджету Новопразької громади за I квартал 2022 року, внесли зміни до програми соціально-економічного розвитку громади та до селищного бюджету на цей рік. З бюджету громади виділили кошти на підтримку місцевого комунального підприємства. А також змінили показники через зменшення освітньої субвенції, яку надає держава.

Усі дев’ять проєктів рішень, що розглядалися на сесії, знайшли підтримку депутатів Новопразької селищної ради. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь