НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада прихистила дві сотні переселенців

Дата: 06.04.2022 16:17
Кількість переглядів: 846

Фото без опису

Вимушені переселенці почали прибувати до Новопразької громади від початку повномасштабного вторгнення росії до України 24 лютого. Люди тікають сюди від війни з Харкова та Харківської області, Донецької, Миколаївської, Запорізької, Луганської, Херсонської областей. Наразі вже приїхали дві сотні осіб.

Серед внутрішньо переміщених осіб є діти різного віку (майже 40) та люди з інвалідністю. Допомагають кожному.

У Новопразькій громаді вимушені переселенці мають змогу відпочити, оселитися, отримати всю необхідну допомогу – від їжі до влаштування дітей до школи.

Є люди, які зупиняються у громаді на ніч або дві, щоб перепочити та їхати далі на захід. Але багато українців залишається, щоб тут перечекати війну. Вони реєструються у Новопразькій селищній раді, де їм допомагають знайти житло та облаштуватися. Інформацію про житло для переселенців надають волонтери та самі жителі громади, які хочуть надати прихисток.

Сьогодні вимушені переселенці знайшли новий дім у Новій Празі, Шарівці, Пантазіївці та по всій громаді. Велику допомогу їм надають новопразькі волонтери. Зокрема, потужний волонтерський центр створила Валентина Зубова, до якого небайдужі новопражці несуть харчі, одяг, взуття, засоби гігієни, постіль, посуд тощо. Діє також центр гуманітарної допомоги у Новопразькій музичній школі. Переселенцям намагаються допомогти усім необхідним.

У Новопразькому ЦНАПі люди можуть офіційно оформити статус внутрішньо переміщеної особи та всі необхідні документи.

Відділ освіти Новопразької селищної ради проводить роботу з сім’ями, у яких є діти. За бажання батьків дітей шкільного віку зараховують до закладів освіти Новопразької громади, де вони продовжують своє навчання. Деякі школярі мають змогу дистанційно навчатися зі своїм колишнім класом.  

І дорослі, і діти у Новопразькій громаді можуть отримати медичну допомогу. Їм пропонують укласти декларації з місцевими лікарями. Селищна рада докладає зусиль, щоб допомогти переселенцям з роботою.

Допомога людям, які змушені були полишити свої домівки через війну, не буває зайвою. Кожен житель громади може долучитися. Приєднуйтесь до Telegram-каналу «Новопразька громада». Тут ви завжди знайдете актуальну інформацію про потреби переселенців. Не залишайтеся осторонь допомоги тим, хто втратив майже все через російську агресію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь