НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Жителі Новопразької громади надають прихисток внутрішньо переміщеним особам

Дата: 05.04.2022 09:56
Кількість переглядів: 225

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

У цей, надскладний для країни, час ми змогли згуртуватися та працюємо на взаємодопомогу заради спільної великої мети – перемоги над російськими окупантами заради миру і добробуту на рідній землі. Як би не було складно, нам потрібно триматися і забезпечувати сталу роботу «другого фронту» – гуманітарного.

Сьогодні жителі Новопразької громади надали прихисток 157 внутрішньо переміщеним особам. Нажаль, великій кількості людей доводиться залишати свої оселі, рятуючи життя своїх рідних, а наш людський обов’язок допомогти вимушеним переселенцям.

          Інформуємо тих громадян, у кого є можливість надати житло для внутрішньо переміщених осіб, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 333 рішенням виконавчого комітету Новопразької селищної ради від 04 квітня 2022 року № 28 затверджено «Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану i не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг у Новопразькій селищній територіальній громаді». Ознайомитися з його змістом можна на офіційному сайті Новопразької селищної ради за посиланням https://rada.info/upload/users_files/04366086/661714fbecf452c9a33d2c114ba4c59b.pdf .

          Отже, якщо у вас є можливість і бажання надати прихисток та отримати компенсацію, доводимо до вашого відома наступний алгоритм дій:

1. Ви маєте внести інформацію про наявне житло доступне для розміщення внутрішньо переміщених осіб до веб-ресурсу «ПРИХИСТОК» за посиланням https://prykhystok.gov.ua/ , «ДОПОМАГАЙ» https://shelter.dopomagai.org/find

* або якщо не в змозі самостійно цього зробити – можете звернутися за допомогою до працівників селищної ради у смт Нова Прага,  селах Шарівка, Пантазіївка, Світлопіль, працівників клубних та бібліотечних закладів культури у смт Нова Прага, селах Пантазіївка, Шарівка, Гайове, які допоможуть вам технічно це здійснити

* або звернутися до Новопразької селищної ради та повідомити про готовність прийняти у себе переселенців, на місці заповнити відповідну заяву (можна за номером телефону 0966209746).

 

2. Коли до вас звернуться люди, яким потрібне житло – не пізніше наступного дня після їх заселення, подати заяву встановленого зразку до Центру надання адміністративних послуг у смт Нова Прага чи працівникам селищної ради  в селах Шарівка, Пантазіївка, Світлопіль.

 

За роз’ясненнями стосовно оформлення заяви, подальшого оформлення компенсації можна попередньо звернутися за номером телефону 0668647164, 0964808098.  

3. Наголошуємо! Компенсація нараховується виключно на картковий рахунок власника жилого приміщення, який надав документ, що підтверджує право власності на житло. Компенсація виплачується при відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги.

 

Проект має на меті заохотити українців поділитися своїм житлом та затишком і прихистити усіх внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від дій путінського режиму в Україні. Власники житла, які допоможуть безкоштовно українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію від держави в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

 

Не будьмо байдужими, Сьогодні кожен з нас може зробити свій вклад, знайти своє місце у єдиному механізмі, що рухає Україну до перемоги. У нас одна мета – життя у мирі та  добробуті на нашій вільній землі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь