НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Питання війни та мирного життя: рішення сесії Новопразької ради

Дата: 28.03.2022 14:26
Кількість переглядів: 1131

У понеділок, 28 березня, відбулася чергова сесія Новопразької селищної ради. Депутати розглянули проєкти рішень, які викликані введенням воєнного стану та зазіхань росії на територіальну цілісність України. Але не забули й про мирне життя, зокрема, розподілили кошти на медицину, навчальні заклади, соціальний захист жителів громади тощо.

Депутати внесли зміни до положення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям Новопразької громади, які потрапили в скрутне становище. А також додали уточнення до програми соціального захисту населення  Новопразької громади на 2021-2025 роки. В обох проєктах рішень зміни  пов’язані із повномасштабною війною росії в Україні й дають змогу постраждалим від російської агресії отримати фінансову допомогу від громади.

На сесії затвердили програму підтримки добровольчого формування Новопразької громади. Вона необхідна для забезпечення потреб добровольців територіальної оборони громади засобами захисту, матеріально-технічного забезпечення, спорядженням, продуктами харчування, паливно-мастильними матеріалами та ефективної діяльності підрозділу добровольчого формування.

Окремо присутні ухвалили програму фінансової підтримки Центру первинної медико-санітарної допомоги. А також внесли доповнення до програми профілактики правопорушень та поліпшення охорони  публічного порядку на території Новопразької громади. Обидві програми розраховані на 2022-2024 роки.

Змін зазнали програма економічного і соціального розвитку та бюджет Новопразької громади. Депутати розподілили кошти на заробітну плату педагогам та медикам, визначили обсяги фінансування Центру первинної медико-санітарної допомоги на пільгові рецепти, оплату товарів, робіт та послуг амбулаторій, фельдшерсько-акушерських та аптечних пунктів, що працюють на території Новопразької громади.

Також передбачили кошти для придбання паливно-мастильних матеріалів, техобслуговування і ремонт автомобілів поліцейських Новопразької громади, на перевезення призовників до військкоматів та забезпечення паливом і поліпшення матеріально-технічного забезпечення загону рятувальників.

У межах селищного бюджету депутати провели перерозподіл коштів та виділили фінансування на заробітну плату працівникам дитсадків, заходи соціального захисту жителів громади, на благоустрій та придбання одягу і пального для місцевої пожежної команди.

Загалом на сесії депутати Новопразької селищної ради розглянули та підтримали 10 питань порядку денного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь