НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Заборона спалювання сухої рослинності

Дата: 14.03.2022 17:33
Кількість переглядів: 377

Лучанам нагадують про заборону спалювання сухих рослинних залишків та  сміття - Волинь Online

 

Шановні жителі Новопразької громади!

Нагадуємо, що спалювання листя, сухої трави, та інших рослинних решток є порушенням Кодексу України про адміністративні правопорушення. У відповідності до КУпАП на паліїв чекає адміністративна відповідальність:

 

  •  Порушення статті 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн - 1360 грн і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 850 до 1700 грн.

 

  •  Стаття 77-1 КУпАП "Самовільне випалювання рослинності або її залишків" — штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, складає: для громадян 3 060 – 6 120 грн; для посадових осіб 15 300 – 21 420 грн.

 

  •  А якщо дії спричиняють пожежу, то це вже кримінальна відповідальність.

Стаття 245 Кримінального кодексу України "Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу" — знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються: штрафом від 91 800 до 153 000 грн; або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років; або позбавленням волі на той самий строк.

  • Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки караються: позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

 

Важливо!

В Україні з 24 лютого 2022 року діє воєнний стан, тому спалювання сухої рослинності  у сутінковий та нічний час доби (період дії режиму світломаскування) буде розцінюватися як диверсійно-розвідувальна робота.

 

Просимо повідомляти правоохоронні органи про виявлення факту підпалу сухих решток рослинності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь